Fristende boller til fastelavn

Alle er vi enige om at det skal serveres boller til fastelavn - men hva skal vi ha inni? Her er det delte meninger. Vi har tatt en titt på matbloggernes favoritter.

(upublisert) Opprettet
Bloggeren Ina Shelby fra "Kjøkkentjeneste" mener at i skikkelige fastelavnboller skal det være fyll: "Deilig, tykt og fløyelsmykt vaniljefyll, gjerne med syltetøy - aller helst hjemmelaget". Oppskriften finner du her: Hos Ina i Rogaland er fastelavnssøndag omdøpt til bollesøndag. Manuela fra "Passion 4 Baking" har valgt luksusvarianten i år. Hun bruker fransk brioche-deig, og to typer fyll. På det første bildet ser du bollene fylt med mandelmasse, vaniljekrem og pyntet med søte marsipanblomster. Dette er den beste fastelavnsbollen jeg vet om, skriver Manuela. Den neste varianten hennes har deilig mørk sjokolade på toppen.. her kommer tekstDet er bare å helle litt flytende sjokoladesaus over dem, og evt. drysse på med litt revet sjokolade, forklarer Manuela. Linn fra bloggen "Raus Mat" skriver at boller er hennes signaturrett. Her serverer hun sin skryteoppskrift på boller med lemon curd: De viktigste elementene for et perfekt resultat er blandingen av sukker og fersk gjær, og stekemetoden med høy temperatur og kort tid, sier Linn. Trenger du ekstra hjelp for å få til bollebakingen? Ta en titt på denne videoen som viser steg-for-steg hvordan du går frem. Lykke til med baksten!

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.