Fråts i norske jordbær nå!

SOLs matekspert elsker jordbær nå i sesongen. Her er hennes fem beste bærtips.

(upublisert) Opprettet
SOLs  matekspert Marit Røttingsnes Westlie er matskribent og kokebokforfatter, og driver bloggen Fru Timian. Her er hennes fem jordbærtips:

Lag en kake

Jeg stanser på nesten hver avkjørsel hvor de selger saftige og søte norske bær. Prøv ut denne deilige marengskaken med jordbær og kryddersirup fra Arne Brimi: Denne jordbærkaken lager du på 50 minutter. (Foto: Mette Møller)

Nyt en jordbærdrink

Har du lyst til å prøve deg som bartender, kan du enkelt servere hjemmelaget jordbær-daiquiri. Sjekk ut denne:

Kok syltetøy av bærene

Når jeg lager jordbærsyltetøy bruker jeg ofte bare å røre bær og sukker sammen, for så å fryse. Men det er moro å koke skikkelig syltetøy innimellom også. Her er en god variant: Å lage syltetøy er ikke vanskelig, men det er visse regler det er lurt å følge for å få et godt resultat. (Foto:thepioneerwoman.com)

Lag is uten ismaskin

Det er fullt mulig å lage sin egne gode jordbæris uten ismaskin. Det tar litt tid, men er absolutt verdt jobben. Det smaker rett og slett helt fantastisk. Her har du en fin fremgangsmåte: Her ser du trinn-for-trinn hvordan du lager en frisk hjemmlaget jordbæris. (Foto: soupbelly.com)

Lag en frokostsmoothie

Lyst på noe annet enn brødskiver til frokost? Da er denne supre jordbærsmoothien perfekt for deg. Se hvordan den lages her: Frokostsmoothie med gresk yoghurt. (Foto: how2heroes.com) Har du tips til gode jordbærppskrifter? Tips oss gjerne i kommentarfeltet. Interessert i flere oppskrifter? Her er en oversikt over alle matartiklene SOL-redaksjonen har skrevet.
Mer om
mat