Fløyelsmyk iskrem på 15 minutter

At innholdet i en hermetikkboks kan gi så deilig hjemmelaget is – er utrolig!

– Det er istid! skriver Ina Janine Johnsen på bloggen sin Mat på bordet. Varmt vær krever is, og hennes oppskrift er enklere enn de fleste.

Hun sverger til en oppskrift hun har funnet hos den britiske TV-kokken Nigella Lawson.

Hemmeligheten ligger i å piske fløte og søt kondensert melk lenge nok, slik at det blir stivt som marengs.

– Du trenger ikke iskremmaskin, og ikke trenger du å røre rundt i isen mens den fryser for å få en fløyelsmyk konsistens. Best av alt er at det tar bare 10 minutter før du kan helle den over i en egnet oppbevaringsboks og putte i frysen, forklarer hun.

Den magiske ingrediensen er altså å bruke søt kondensert melk. Vær oppmerksom på at Viking melk er ikke det samme, da den ikke inneholder sukker.

Søt kondensert melk får du i de største dagligvarebutikkene.

Velg din favoritt blant smakstilsetninger i isen. Ina har brukt sjokolade, nøtter og kaffe.

– Poenget med kaffen er at det forsterker sjokoladesmaken, forklarer Ina. Etter 6-8 timer i frysen har du verdens beste hjemmelagde is. Lykke til!

Se oppskrift på sjokoladeis uten iskremmaskin på bloggen Mat på bordet. 

sjokoladeisDessertvinner! Søt kondensert melk på boks gir deg en himmelsk iskrem. Foto: Matpaabordet.no.

Flere saker fra Scandinavia Online-sider:

Formel E forklart fra innsiden

ELBIL24.NO

Formel E forklart fra innsiden

elbil24.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder