Annonse

Fjerner alt salt fra kjøttdeigen

Norges største butikkjede lover at maten likevel ikke skal bli dyrere.

NorgesGruppen har besluttet å fjerne alt tilsatt salt og vann i kjøttdeig og andre deigprodukter, melder VG. Tiltaket omfatter Kiwi, Meny, Joker og Spar. Salt og vann tilsettes gjerne kjøttprodukter for å holde prisene nede. Kiwi-sjefen lover likevel at kjøttdeigen ikke skal bli dyrere når saltet forsvinner. - Det sier seg selv at når du tilsetter vann og salt til et produkt så kan du selge det billigere. Når vi nå fjerner dette skal allikevel våre produkter kunne matche de andre kjedene på pris, sier Paul Bjørkøy, til VG. Nordmenn inntar daglig dobbelt så mye salt som helsemyndighetene anbefaler. Kjøttdeig er en avgjørende faktor til det høye inntaket. NorgesGruppen anslår at de nå vil fjerne 90 tonn salt årlig fra det norske kostholdet. Etter det ble kjent at matgiganten fjerner alt salt fra kjøttdeig, følger flere etter. Coop vil fra neste uke halvere mengden tilsatt salt kjedens egne merkevarer. Rema 1000 sier til VG at de vil lansere egen kjøttdeig uten vann og salt i nær fremtid. Er det bra at NorgesGruppen nå fjerner salt og vann fra kjøttdeigen? Tror du produktene vil bli dyrere? Er det andre ting som bør fjernes? Diskuter i kommentarfeltet eller på Facebook.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder