Fårikål og tilslørte bondepiker

Fårikålens dag er på torsdag. Det feirer vi på søndag med å servere Norges nasjonalrett nr. 1!

Fårikål er manges favorittgryte, og veldig enkel å lage. Bare husk å la den koke lenge nok, så beregn god tid. Bloggen Grys Kjøkkenskriverier lærer deg hvordan du går fram: Du kan gjerne lage fårikålen dagen før den skal spises, sette den kaldt, og varme den opp igjen, tipser Gry. (Foto: gryskjokkenskriverier.blogspot.no) For mange er tilslørte bondepiker til dessert like tradisjonsrikt som selve fårikålen. Anne Karins Mat og Vin har laget flotte posjonsglass: Tilslørte bondepiker er alltid en populær dessert. Den er enkel å lage, og kan lages tidlig om morgenen, og stå klar til servering når som helst, skriver Anne Karin. (Foto: annesmatogvin.blogspot.no) Mens kjøttgryta koker kan du ta deg en tur ut i høstværet. Hva passer bedre som turmat enn disse grove bollene med honning, eple, havre og rosiner fra ernæringsfysiolog Lise von Krogh? Disse “bollene” ble en kjempesuksess, sunne og gode. Noen vil kanskje kalle dem rundstykker, men Jr. på to år foretrekker “boller,” skriver Lise på bloggen sin.  (Foto: lisevonkrogh.wordpress.com) Alternativt kan du ta med deg grove vafler som turmat. Her ser du en trinn-for-trinn-video av hvordan du går fram: Interessert i flere oppskrifter? Her finner du en oversikt over alle matartiklene SOL-redaksjonen har skrevet.

Flere saker fra Scandinavia Online-sider:

Ny varebil med rask lading

ELBIL24.NO

Ny varebil med rask lading

elbil24.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder