Enkle oppskrifter med vannmelon

Nå er det vannmelonsesong! Søte, sprø og saftige på en gang. Såpass tidlig i sesongen er de også relativt steinfrie, så det er bare å hive innpå. Her er noen tips som hever smaken ytterligere.

Vannmelon er så godt at man strengt tatt bare kan spise båtene som de er, men hvis du har lyst til å servere sommermaten litt mer forseggjort er disse tipsene verd å få med seg.

Vannmelon og jordbær - en oppskrift fra Fru Timian

Vakker mat! Klikk på bildet for hele oppskriften. (Foto: Fru Timian)Vakker mat! Klikk på bildet for hele oppskriften. (Foto: Fru Timian) Dette er mye enklere enn det ser ut til. Fru Timian selv kaller det "verdens enkleste salat", og oppskrift og fremgangsmåte finner du i bloggen hennes.

Vannmelon-moro - en oppskrift fra Helle's Kitchen

Vannmelon tar lett til seg annen smak. Klikk på bildet for hele oppskriften. (Foto: Helle's Kitchen)Vannmelon tar lett til seg annen smak. Klikk på bildet for hele oppskriften. (Foto: Helle's Kitchen) Helle i Helle's Kitchen er ikke langt unna verdens enkleste oppskrift med sin vri på sommerdesserten.

Sommerdrikk med vannmelon og ingefær - en oppskrift fra Lise von Krogh

Sommer i et glass. Klikk på bildet for hele oppskriften. (Foto: Lise von Krogh)Sommer i et glass. Klikk på bildet for hele oppskriften. (Foto: Lise von Krogh) Nok en gang er det tilstrekkelig med bare to ingredienser. Lise von Krogh gir den klassiske vannmelondrikken en super vri med ingefær. Og for de voksne har hun et lite tips til ...

Flere oppskrifter:

I tillegg kan du jo prøve disse vannmelonoppskriftene: Grillet vannmelon med peanøttsmør (NRK.no) Vannmelon med fetaost, salte nøtter og honning (Tonebase.no) Kylling- og melonsalat (ganske enkelt) Rabarbrasuppe med melon (NRK.no) hvis du er så heldig at du har rabarbra i hagen.