Disse rustikke herlighetene ser kanskje ikke så flotte ut, men jeg lover deg at de smaker himmelsk!
Å bake eltefrie brød og rundstykker er noe alle må prøve. Metoden er veldig enkel, og du slipper knaing og elting.
Og smaken? Den er mye bedre enn vanlig bakst, synes vi!
Denne oppskriften fant vi hos Ina, damen bak bloggen
Mat på bordet, selve dronningen av eltefritt brød.
Fin skorpe! Eltefrie rundstykker har et litt rustikt preg, men smaker himmelsk! Foto: matpaabordet.no.
Hun forklarer:
– Kvelden før du skal spise rundstykkene lager du
deigen (lag den gjerne litt tidlig på kvelden slik at den får ca 12 timer å heve seg på).
Har du ikke laget noe eltefritt før kan du gjerne ta en titt på
denne videoen.
Du trenger ikke være nøye med å legge deigen pent i formen, bruk en skje og "klask" alt ned i muffinsbrettet. Foto: matpaabordet.no.
– Neste morgen skrur du på ovnen, finner frem muffinsformen, og fordeler deigen i formene med en skje.
Uslåelig smak! Nystekte eltefrie rundstykker er alles favoritt, og forsvinner fort. Foto: matpaabordet.no.
Stekes i 10 minutter - og vips - så har du deilige nybakte rundstykker på en halvtime! Lykke til!
Overrask dine kjære med nystekte eltefrie rundstykker - du vil ikke angre! Foto: matpaabordet.no.
Se oppskriften på eltefrie rundstykker på bloggen Mat på bordet.