Vis mer

Disse billigproduktene knuser merkevarene i tester

Billigvariantene er ofte bedre enn sitt rykte.

(upublisert) Opprettet


Det er ikke nødvendigvis så stor forskjell på billigvarer og merkevarer. I flere tester kommer billigproduktene faktisk bedre ut enn merkevarene.

SOL samler fem eksempler på at billigmerkene ikke er dårligere enn merkevarene:


 1. Billig leverpostei knuste Gilde


  I en påleggstest gjort av DinSide i fjor ble Coop X-tra leverpostei best i test av de ferske leverpostei-typene. Den fikk terningkast fem, mer enn dobbelt så mye som originalen fra Gilde.

  Blant de ovnsbakte leverposteiene ble også et Coop-produkt vinneren. Coop ovnsbakt leverpostei fikk skryt for å ha en fin, grov konsistens, med riktig ovnsbakt smak. Merkevaren fra Gilde fikk terningkast fire.


 2. Billig kjøttdeig fikk toppkarakter


  I Klikk.nos kjøttdeigtest denne uken stakk BestPris kjøttdeig av med seieren, sammen med Nordfjord kvernet deig av storfe. Menys egen kjøttdeig kom rett bak.

  Gildes originale kjøttdeig og Gildes kjøttdeig uten salt og vann havnet derimot nederst.


 3. Rema 1000s kaviar vant soleklart


  Rema 1000s egen kaviar var smakspanelets soleklare favoritt da Din Side testet kaviarmerker. Kaviaren, som har en lavere pris enn mange merkevarer, fikk en sekser på terningen.

  Ni kaviarer ble testet. Originalen fra Mills stakk av med en solid firer.


 4. Rimeligere kyllingpålegg nådde høyt opp


  Da Klikk testet pålegg av kylling og kalkun var det riktignok merkevaren Jacobs kalkunbryst som gikk seirende ut av testen, med en sekser på terningen. Men rett bak, med en femmer, lå Coop kyllingbryst naturell, som er blant de rimeligere alternativene. Også Coops kalkunbryst naturell og Solvinge kalkunbryst naturell, som er Rema1000s eget merke, fikk terningkast fem.

  Merkevaren Priors alternativer ikke var de dyreste i testen, men næringsinnholdet i produktene trekker ned. Både Prior kyllingfilet og Prior kalkunfilet får terningkast tre. Prior kalkunskiver får terningkast to.


 5. Billige fiskepålegg like gode som de etablerte


  De fleste fiskepålegg på boks inneholder minimum 100 gram fisk, som tilsvarer halvparten av mengden fet fisk du bør spise i løpet av en uke.

  Da Dagbladet testet fiskepålegg kom sardiner fra Rema 1000, både i olje og i tomatsaus, og Rimi makrell i tomat, like godt ut som etablerte merker med fiskepålegg.

  Alle tre de produktene får terningkast fem i testen.Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.