Dette skjer når du koker Coca-Cola

Forskjellen på vanlig Cola og Cola Zero er enorm.

(upublisert) Opprettet
Det er ingen hemmelighet at vanlig Cola er proppfull med sukker. Likevel vil mengden trolig sjokkere mange.
For å illustrere forskjellen på vanlig Coca-Cola og Cola Zero, har en YouTube-bruker kokt en halvliter av begge de populære leskedrikkene. Når Colaen varmes opp forsvinner etterhvert væsken,  mens sukkeret blir liggende igjen i pannen. I stekepannen med den originale Colaen, er det en betydelig mengde med smeltet sukker, men med Cola Zero er resultatet et helt annet. Se det utrolige vidoen:  

Sukker gjør cellene gamle

En studie gjennomført av forskere ved universitetet i California, viser at cellene til personer som drikker en halvliter sukkerholdig brus om dagen, er i langt dårligere stand enn de som ikke gjør det. Sammenlignet med testpersonene som holdt seg unna sukkerholdig brus, var cellene til brusdrikkerne nesten fem år eldre, skriver forskning.no.

Omstridt tilsetningsstoff

Sukkerfri brus inneholder søtningsstoffer som aspartam og acesulfam k. Mytene rundt lettbrus er mange, og det har lenge blitt diskutert frem og tilbake hvorvidt tilsetningsstoffene er helseskadelige eller ikke. VG refererte i 2005 til en studie som hevdet at aspartam øker risikoen for kreft. Den amerikanske kreftforeningen og helsemyndighetene avviser imidlertid at aspartam fører kreft og andre helseplager. Til tross for at lettbrus inneholder minimalt med sukker, har Aftenposten tidligere skrevet om at du kan bli tjukk av drikken. Forskning.no mener at det ikke er lettbrusen i seg selv som fører til økt vekt.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.