Vis mer

Dette er Fru Timians mest populære oppskrift

Til å få vann i munnen av.

(upublisert) Opprettet
Arvekyllingen er den mest besøkte oppskriften til Fru Timian - for andre året på rad. Det er en av de oppskriftene som går i arv. Ikke fra generasjon til generasjon, men fra selskap til selskap. Fru Timian fikk oppskriften fra sin svigerinne, som igjen fikk den fra en på jobben.

- Skal jeg tro henne, og det har jeg all grunn til å gjøre, har alle damene på jobben hennes denne retten på sin ”sikker vinner når vi er mange til middag-liste”.

Og best av alt, den smaker himmelsk og er enkel og lage.

Arvekylling (4 voksne og 6 barn)


2-3 spiseskjeer olivenolje
5-6 tomater
8 kyllingfileter
1 løk
2 fedd hvitløk
1 gul paprika
1 rød paprika
3 desiliter kremfløte
3 desiliter creme fraiche
150 gram hvitost
salt
pepper

Sett stekeovnen på 200 grader.

Smør langpanna med 1 spiseskjeer olivenolje før du deler tomatene i skiver og legger i bunnen av panna.

Del opp hver kyllingfilet i 4-5 biter. Ha 1 spiseskje olivenolje i stekepanna og brun halvparten av kyllingbitene på ganske sterk varme. Dryss over litt salt og pepper. Kyllingen trenger bare å få en brun stekeskorpe før du fordeler bitene over tomatene i langpanna. Gjør det samme med resten av bitene.

Skrell og finhakk løk og hvitløk og ha det i stekepanna når du er ferdig med kyllingen. La det surre på ganske svak varme i 4-5 minutter til løken har blitt blank og myk. I mellomtida deler du paprikaene i to og tar ut kjernehuset før du skjærer dem opp i staver. Fordel både paprikaen og løkblandingen over kyllingen.

Bland sammen fløten og creme fraichen før du heller den over. Strø på salt og pepper. Riv osten på den grove siden av rivjernet og fordel den på toppen. Sett hele langpanna på rillen under midten i stekeovnen og la det steke i 40 minutter.

Kok ris som du serverer ved siden av. Og kanskje en grønn salat.

Se flere oppskrifter hos Fru Timian.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.