Derfor bør du ha fryst brød i matpakken

Sett en stopper for svett ost og tørre brødskiver.

(upublisert) Opprettet
Brødskiver er fast tilbehør i den tradisjonelle matpakka. Enten du smører matpakken kvelden før eller om morgenen, er resultatet som regel tørt brød når det er tid for lunsj. Ikke særlig fristende. Med et enkelt grep, vil du ha ferskt brød i matpakken hver eneste dag.

Frys brødet

Opplysningskontoret for brød og korn anbefaler folk å få brødet skåret opp, for å så fryse det ned mens det er ferskt. - Ta opp de skivene du trenger når du skal smøre matpakke og legg på pålegget når brødet er frossent. Når det er tid for lunsj har brødet tint opp og du vil ha en fersk matpakke, sier Torun Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, til NRK. Ikke nok med at du slipper tørt brød. Pålegget vil også holde seg bedre.

Pakk maten hver for seg

Mister du helt matlysten hvis agurken har tørket inn eller osten viser antydning til å være svett, bør du droppe å legge på pålegget når du smører matpakken. Putt heller ting i ulike beholdere og pakk de med deg. Venter du med å legge på pålegget til du faktisk skal spise, unngår du at ting klistrer seg sammen. Har du ikke plass til flere bokser i vesken eller sekken, kan du pakke ting i små poser som du legger i matboksen.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.