Derfor bør du ha chili i kaffen

Chili i kaffen? Har du ikke forsøkt dette har du noe godt i vente. Funker i svart, espresso, latte og ikke minst i iskaffe. Prøv i dag!

(upublisert) Opprettet
Det er flere måter å lage chilikaffe på, vi har prøvd flere teknikker. Resultatet er uansett at chilien gir kaffen et ekstra kick, og det kan man jo trenge av og til. Hvor mye tørket chili du bruker er helt opp til deg, og hvor mye kaffe du lager. Noen få frø er kanskje nok til en espresso, og lager du mye (eller er ekstra vågal) kan du jo hive oppi hele chilien!

Chiliespresso - kruttsterke greier:

Har du fancy espressomaskin eller moccakanne legger du de tørkede frøene sammen med kaffegruten. Når vannet presses gjennom kaffen får den en skikkelig heit smak av chili. Drikker du espressoen varm (altså, lager ikke iskaffe av den), føles det som om chilien gjør kaffen enda varmere. Espresso Maker Har du kapsel-maskin kan du legge frøene i en liten tesil, og la dem trekke i kaffen en stund (det er smart å kunne fiske dem opp igjen, slik at det ikke blir for mye chilismak. Du unngår også å få frøene i munnen når du drikker kaffen). Chiliespresso er et strålende utgångspunkt for chililatte; bare hell på steamet melk.

Chilikaffe laget i presskanne eller trakter:

Legg enkelt og greit chilifrøene sammen med kaffen, når kaffen er klar presser du frø og grut sammen i presskannen slik at du unngår for sterk chilismak.

Kaldtrukket chilikaffe - for den tålmodige:

Kaldtrukket kaffe er amerikansk fenomen. Ifølge tilhengerne skal det gi mindre syre i kaffen, og smaken blir kraftigere enn ved å trekke kaffen i varmt vann. Det tar tid, mellom 12 og 20 timer (avhengig av hvor sterk kaffesmak du vil ha). Det finnes egne cold brew-kaffemaskiner, men det enkleste er kanskje å ha kaffe og vann i en presskanne å la den stå natten over i kjøleskapet. Bruk 50 gram kaffe til 7 dl vann. Og hiver du oppi chilifrø sammen med får du en iskald-gloheit opplevelse når du lager deg iskaffe dagen etter. ice coffee   Og da presenterer vi:

Islatte med chili

1,5 dl kaldtrukket chili-kaffe (eller to shot avkjølt chiliespresso) 1,5 dl iskald melk (helmelk, soya, ris eller havre - bruk det du liker best selv) 6 isbiter Høyt glass + sugerør Det er to veier å gå - bland alt i glasset og drikk opp, eller ta veien via blenderen. Gjør du det siste bør du være sikker på at knivene i blenderen din kan knuse is. Denne iskaffen får gjerne en mer kremete konsistens, men blir også litt svakere, siden man tilfører mer vann i form av isbitene. Da er det bare å sette seg i sola og drikke opp hver dråpe!

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.