Den store norske grøtdagen

I dag, 23. oktober, feires grøtdagen. Vi serverer rømmegrøt, fløyelsgrøt og byggrynsgrøt.

Grøt er alltid aktuelt! I anledning dagen har vi funnet frem oppskrifter fra matbloggerne. Prøv alltid populære rømmegrøt fra Chocolanas Matblogg: For en lettere variant, kan du erstatte ett eller to begere seterrømme med lettrømme, skriver Svetlana. (Foto: chocolanasblogg.blogspot.no) Elin Larsen byr på ekte bondekost - byggrynsgrøt med eple: Frokosttipset er for ekte helter og heltinner: økologisk, fullkornsgrøt med bygg, havre og rug, skriver Elin. (Foto: elinlarsen.net) Et glutenfritt alternativ er fløyelsegrøten vi fant vi på bloggen Siljereise: Jeg har oppdaget at å koke grøt på hirsemel ikke er så dumt! Mye røring, men det blir bra til slutt, skriver Silje. (Foto: siljesreise.com) Risengrynsgrøt er en klassiker. Visste du at den kan lages som "dynegrøt"? Her ser du en trinn-for-trinn-video av hvordan du går fram: Og hva med rislapper dagen etter du har kokt risengrynsgrøten? Deilig oppskrift finner du på Millas Mat: Min oldemor kokte ofte risengrynsgrøt på lørdagene. Da vanket det alltid rislapper dagen etter, og her er hennes deilige oppskrift, skriver Milla. (Foto: millasmat.com)