Den norske epledagen

I dag, 17. oktober, feires epledagen over hele landet. Vi frister med eplepai, eplemos og langpannekake.

Hva med å prøve amerikansk eplepai fra bloggen Enestående mat? Anne Cathrine skriver: "det som kommer ut av ovnen er en perfekt sammensetning av sprøtt paiskall, syrlige epler og krydret karamell. Det er rett og slett sabla godt!". Det tror vi på! Så langt tilbake som jeg kan huske har den varme duften av nystekte epler i kanel og sukker fått tennene mine til å løpe i vann, forteller Anne Cathrine. (Foto: enestaaendemat.no) En annen uslåelig delikatesse er karamellisert eplemos. Den er smidig som smør, og brukes gjerne som pålegg. Oppskriften får du fra Mat på Bordet: Bruk i havregrøt, på pannekaker, i yoghurt eller hva med å lage en luksusversjon av tilslørte bondepiker, skriver Ina. (Foto: matpaabordet.com) Eplekake i langpanne passer fint hvis dere er mange. Marias Salt og Søtt har en god oppskrift: Her er eplekaken som metter mange, super å ha med på høstdugnaden eller ved andre anledninger hvor det er litt flere kakespisere tilstede, skriver Maria. (Foto: marias-saltogsott.blogspot.no) Eplemos er friskt og godt, og passer fint å fryse. På Ingvilds Matblogg får du trinn-for-trinn-forklaring av hvordan du går fram: Det smaker deilig, friskt på brødskiven, en liten klatt på en deilig moden ost, skriver Ingvild. (Foto: ingvildsmatblogg.blogspot.no) Interessert i flere oppskrifter? Her finner du en oversikt over alle matartiklene SOL-redaksjonen har skrevet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder