Benfri nakkekotelett med chili, hot saus og bakt potet

Nakkekotelett er godt. Veldig godt. Spesielt når den er benfri og ferdig krydret med spenstig chilikrydder. Er du en av de som liker maten ekstra hot, kan en HOT saus løfte smaksopplevelsen enda mer.

Her er det nok en god idé å ha kald, leskende drikke stående fremme, både til den som tar seg av grillingen og selvsagt til maten.

Gilde benfri nakkekotelett med chili

Grilles eller stekes i ca 2 min på hver side. Legg kotelettene på indirekte varme i ca 5 min før servering.

HOT saus

3 ss olivenolje, extra virgin 1 stor rødløk, hakket 6 chilipepper, hakket 4 fedd hvitløk, presset 2 dl eddik 5 tomater, i terninger 2 ts salt 2 ts sukker Fremgangsmåte: Ha i olje, rødløk, chili og hvitløk i en kjele. La det putre under omrøring på middels varme i 3-4 minutter, eller til løken begynner å bli brun. Tilsett eddik, tomater, salt og sukker. Rør til tomatene er brutt ned. Bruk en stavmikser for å gi blandingen en purékonsistens. Sil pureen gjennom en finmasket sil og la den stå kaldt i en time før servering. bakt-potet--0020Bakte poteter tar tid, så husk starte i god tid før maten skal på bordet.

 Bakt potet

1 potet per person olje, etter ønske salt, etter ønske Aluminiumsfolie Fremgangsmåte Snitt et kryss i hver potet. Pensle med olje og dryss over salt. Pakk inn i aluminiumsfolie. Legg potetene i grillglørne i ca. 1 time. De kan alternativt bakes på 200 grader i stekeovn.

Flere grilloppskrifter:

Relatert-artikkel-Gilde-Kla relatert-Gilde-Klassikere-S

Sommerkoteletter med grønn nøttesalat

BBQ spareribs med grillet squashsalat