Banoffee pie - kaken som får engelskmenn til å gå bananas

Kjeksbunn toppet med bananskiver, karamell og vispet krem. Og et lurt triks for å lage karamellen på 10 minutter.

Banoffee-pai er en engelsk klassiker, som også er blitt svært populær i Norge. Navnet kommer fra innholdet i kaken, nemlig banana (banan) og toffee (karamell), slått sammen til et ord: banoffee.

– Den har en deilig smak av karamell, banan og fluffy krem, skriver Franciska Munck-Johansen på nettsiden til magasinet Vakre Hjem og Interiør, hvor vi fant oppskriften.

Alt du trenger for å lage kaken er knuste havrekjeks til bunnen, bananskiver, pisket krem og den berømte karamellkremen, dulce de leche. Pynt gjerne også med sjokolade på toppen.

Vanligvis tar det lang tid å lage karamellkremen, som består av en boks med søt kondensert melk. Men i denne oppskriften har Franciscka vært smart, og tatt i bruk mikrobølgeovnen.

– Mange er redde for å lage karamellen, fordi den krever koking i flere timer. Den gode nyheten er at du ikke trenger å gjøre det slik. Den blir like god i mikroovnen, og det er mye raskere, forklarer hun.

Se oppskrift på banoffee pie på nettsiden til magasinet Vakre Hjem og Interiør.

banoffee pieBanoffee pie - engelsk klassiker vi nordmenn også elsker. Foto: Franciska Munck-Johansen.

Flere saker fra Scandinavia Online-sider:

En reell konkurrent

ELBIL24.NO

En reell konkurrent

elbil24.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder