Vis mer

Bak uten mel: himmelsk nøttekake med sjokolade og daimbiter

Sommerens vinner er marengsbunn proppfull av daim, nøtter og mørk sjokolade med lemon curd på toppen.

(upublisert) Opprettet
– Det er noe spesielt med kombinasjon nøtter og sjokoladebiter! skriver Elin på bloggen sin Elin Larsen.

Hun har laget denne glutenfrie kaken til sin egen bursdag. En deilig marengskake med nøtter, sjokolade- og daimbiter, lemoncurd på toppen pyntet med sitronkrem og friske bringebær.

– Her i huset er vi skikkelig kakemonstre. Jeg synes kaken ble utrolig god, skriver hun.

Lemon curd er en deilig sitronkrem som Elin lager selv. Men hvis du vil gjøre det enklere kan du også kjøpe den ferdig i utvalgte dagligvarebutikker.

– Kos deg med en deilig frisk vårkake som dessert etter søndagsmiddagen, eller rett og slett som kos når og hvor som helst der du slipper og ha noen «gyldig» grunn til å spise kake! oppfordrer matbloggeren.

Vi synes den passer godt til alle sommerens feiringer som bryllup, barnedåp og bursdager.

Se oppskrift på nøtte- og sjokoladekake med sitronkrem på bloggen Elin Larsen. 

Notte-og-sjokoladekake1000x700_u0drwqMarengsbunn proppfull av nøtter og sjokolade dekket med deilig lemon curd er sommerens vinner fra Elin Larsen. Foto: Elinlarsen.net.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.