Vis mer

Alt i én kjele - prøv denne geniale middagen

Smakfull pølsegryte som lager seg selv. Nesten i alle fall.

(upublisert) Opprettet
Det er uten tvil veldig deilig med middager som gir lite oppvask, og da er one pot midt i blinken. Da har du alt, eller nesten alt, i kasserollen med én gang, koker opp, legger på et lokk og lar middagen lage seg ferdig selv.

Det viktigste er likevel at middagen smaker godt! Hvis råvarene i tillegg inneholder flere av de gode næringsstoffene vi skal ha i oss i løpet av én dag, da er det en ekstra bonus. Perfekt hverdagsmiddag med andre ord!

(FOTO: Fru Timian)

Oppskrift på pølsegryte – one pot (4 personer)


400 gram kjøttpølse
1 løk
2 fedd hvitløk
100 gram cherrytomater
400 ggram spagetti
2 bokser moste, hermetiske tomater, á 4 dl
1 ts tørket oregano
1 ½ ts flaksalt (tilsvarer i underkant av 1 ts vanlig salt)
godt med nykvernet pepper
100 gram hvitost
1 ½ desiliter creme fraiche, lett- eller helfet variant

Fjern skinnet av pølsene før du skjærer dem i omlag en halv centimeter tykke skiver. Hakk opp løken og hvitløkfeddene. Del cherrytomatene og brekk spagettien i to.

Ha alt i en stor kjele sammen med de moste tomatene, den tørkede oreganoen, saltet og pepperen. Rør det sammen etter beste evne. Det er ikke like enkelt når spagettien er så hard. Kok opp og legg over et lokk. La den småkoke i rundt ti minutter, til spagettien er ferdig. Rør rundt noen ganger slik at det ikke setter seg fast i bunnen.

Riv osten og rør inn både den og creme fraichen. Kok opp igjen. Så er det klart for servering!

(FOTO: Fru Timian)

Se flere oppskrifter hos Fru Timian.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.