Annonse

9 matvarer som ikke skal i kjøleskapet

Noen blir rett og slett ødelagt av feil lagring.

1. Bananer blir fortere brune i kjøleskapet, og bør stå i et litt kjølig skap eller lignende. Ikke romtemperatur! (kilde: NRK)

 

2. Avokado holder lengst i temperaturer mellom 6 og 10 grader når den er umoden. Moden bør den etes med én gang. (kilde: Bama.no)

 

3. Tomater som oppbevares i kjøleskapet blir ofte melne og mer smakløse enn de som får stå i romtemperatur. (kilde: Godt.no)

(Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)

4. Epler får en sterkere smak om du lar dem stå ute i romtemperatur. Helst alene, de får nemlig andre frukter og grønnsaker til å modne kjappere. (kilde: Klikk.no)

 

5. Melon kan få frostskader i kjøleskapet og trives best i et litt kjølig skap. (kilde: Side2.no)

 

6. Løk/hvitløk er godt herdet, og holder best på smaken i romtemperatur uten emballasje. (kilde: Dagbladet)

(Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)  

7. Squash er en annen grønnsak som kan få smaken ødelagt av frostskader i kjøleskap. (kilde: Bama.no)

 

8. Fersk ingefær tørker inn i romtemperatur og mister smak når den blir for kald. Svalskap er fasiten. (kilde: Bama.no)

 

9. Agurken blir ikke sur på deg om du lar den ligge i kjøleskapet. Men den smaker enda bedre i et svalskap! (kilde: DinSide.no)

(Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)

PS. Om du vil ha en mer uttømmende liste over matvarer som ikke skal inn i kjøleskapet, besøk Frukt.no eller DinSide!

 

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder