9 matretter du ikke hadde turt å smake på

Skal det være litt vin med døde babymus?




  1. Vin med babymus


    Kunne ikke laste instagram



    Ja, du leste riktig. Vinen er fra Korea, og lages ved å putte levende babymus, som er maksimun tre dager gamle, ned i en flaske vin, skriver BBC. Musene blir liggende i et år før vinen er ferdig.


  2. Escamoles


    Kunne ikke laste instagram


    Dette er egg, eller larver i puppe, fra store Liometopum-maur. Eggene er lyse, ligner hvite korn eller pinjekjerner, og har en nøtteaktig smak.

    Escamoles er et vanlig tilbehør til matretter i Mexico. De stekes ofte i smør og krydder, og brukes i taco og omeletter, eller spises sammen med guacamole og tortillalefser.


  3. Fugu


    Kunne ikke laste instagram



    Retten «fugu» består av japansk kulefisk, som er svært giftig og mer dødelig enn cyanid. Den kan rett og slett ta livet av noen, om den serveres med en for stor dose giftstoffer i seg, skriver Travelchannel. Giftstoffene må fjernes med en så stor grad av forsiktighet, at kokkene må være spesialutdannet, og være sertifisert av myndighetene for å få lov til å servere den.


  4. Stekte gresshopper


    Kunne ikke laste instagram



    Stekte gresshopper spises flere steder i verden, blant annet i Thailand og Mexico.

    Greshopper kan blant annet friteres i olje og krydres med chilipulver. Ifølge nettsiden Bankok.com smaker de sprøstekte gresshoppene både søtt, salt og nøtteaktig. 


  5. Suriormer


    Kunne ikke laste instagram



    Disse ormene, eller larvene, spises blant annet i Peru. Suri-ormene har en perlehvit kropp, sort hode og to tenner som ser ut som klør.

    Ifølge nettsiden Peruthisweek foretrekker lokalbefolkningen å spise dem rå, men de kan også spises grillet eller stekt i stekepanne. De kan til og med brukes i drinker.

    Suri-ormene legges i brandy i to ukers tid for å sette smak. Deretter kan suri-brandyen brukes i drinkene «pisco sour» og «chilcano».

    Se video ved å klikke på bildet over.


  6. Sannakji


    FOTO: Annemor Larsen / VG / NTB Scanpix

    Dette er en koreansk rett hvor man som oftest kutter en liten levende blekksprut i små biter. Bitene spises rå, dyppet i forskjellige typer saus, skriver nettstedet Eat in Korea.

    Retten kan også serveres uten at blekkspruten er kuttet opp. Ifølge nettsiden kan dette være ganske farlig, siden det kan føre til kvelning om man ikke tygger blekkspruten godt nok.


  7. Kalvehjerne


    Kunne ikke laste instagram


    Den franske retten cervelle de veau, eller kalvehjerne på norsk, anses som en delikatesse i Frankrike, skriver iFood.tv. Den serveres ofte med tunge, eller blandet med eggerøre.


  8. Slangevin


    Kunne ikke laste instagram


    Som om ikke vin av babymus var ille nok, finnes også slangevin. Vinen drikkes både i Kina, Vietnam, Thailand, Kambodsja og Korea.

    Tidligere i år reagerte mange med avsky da et videoklipp av en slange som druknes i vin gikk viralt. Å drukne slanger i vinen er den vanligste måten å lage denne alkoholholdige drikken på, skriver Daily Mail.


  9. Stekt edderkopp


    Kunne ikke laste instagram



    I Kambodsja regnes regnes «Thai zebra»-taranteller som en delikatesse, og selges både på markeder og i restauranter skriver Washington Post.

    Ved å spise disse edderkoppene får du i deg både proteiner, folsyre og sink.

    De kan grilles og serveres med ris og grønnsaker, men flest liker dem sprøstekt med soyasaus, hvitløk, salt og sukker.


KILDER: BBC, eatyourworld.com, Travelchannel, The Guardian, Bankok.com, Peruthisweek, Eat in Korea, iFood.tv, Daily Mail.


Legg til sol_no på SnapChat

Flere saker fra Scandinavia Online-sider:

Tesla går mot klagerekord

ELBIL24.NO

Tesla går mot klagerekord

elbil24.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder