7 tips til hvordan du kan bruke ingefær i hverdagen

7 tips til hvordan du kan bruke ingefær i hverdagen

Slik bruker du vidunderkrydderet som skal hjelpe mot kvalme, bakrus og hudproblemer.

(upublisert) Opprettet


Selv om ingefær kanskje ikke ser så appetittlig ut der den ligger i grønnsaksdisken, blir den ofte omtalt som et vidundermiddel.

Krydderet skal nemlig være naturens aller beste hjelpemiddel mot kvalme enten du skal ta båt, tog, fly eller kjører bil, ifølge Klikk.no.

I tillegg skal ingefær være bra for kroppen, både når det kommer til hudproblemer som kviser og akne, bakrus og oppblåsthet. Det hevdes at det også hjelper mot forkjølelse, influensa, giktsmerter og morgenkvalme.

Med dette i bakhodet er det bare å finne fram kreativiteten og bruke vidunderkrydderet.

SOL har derfor samlet 7 punkter til hva du kan bruke ingefær til i hverdagen: 


 1. Ingefær i supper


  Kunne ikke laste instagram  Ingefær kan brukes i mange forskjellige supper. Kanskje mest kjent er det å bruke ingefær i asiatiske retter, som blant annet i kyllingsuppe.

  Men ingefær smaker også utrolig godt i en enkel gulrotsuppe.


 2. Ingefær i drinker


  Kunne ikke laste instagram  Ingefær er også en populær ingrediens i drinker. Dagbladet har blant annet skrevet om enkelte drinker med ingefær, mens Klikk.no har funnet den «perfekte» drinken som også inneholder roten.

  Bartender på barer som Nr. 19 og Himkok i Oslo, Jesper Høst, merker også interessen for ingefær i drinker.

  - Nå for tiden har jeg inntrykk av at gjestene på mine barer vil ha hva som helst så lenge det er ingefær i det, sier han til DN.

  Folk vil enten ha nye vrier på klassikere som «Dark and Stormy» eller «helsedrikker» iblandet ingefær, gulrot og ginseng, kommer det fram.


 3. Ingefær i te-koppen


  Kunne ikke laste instagram  Enten kan du koke opp vann med sitron, ingefær og chilli, eller du kan ta et par skiver ingefær i te-koppen din. Passer perfekt med litt honning til.


 4. Ingefær med chilli og hvitløk


  Kunne ikke laste instagram


  Kløner du til når du skreller ingefæren? Ifølge KK er den enkleste måten å skrelle den på med en teskje! Og når den er skrelt er det bare å bruke den i alle asiatiske retter - som supper, gryter og andre asiatiskinspirerte retter.


 5. Ingefær sammen med frukt


  Kunne ikke laste instagram  Klikk skriver at ingefær er det perfekte følge til grillet frukt. Men ingefær passer også til fruktsalaten og frukt med yoghurt.


 6. Ingefær med smoothie og juice


  Kunne ikke laste instagram  Smoothie er genialt både til frokost, mellommåltid, lunsj og kvelds. I tillegg er det gjort på 1, 2, 3!

  Neste gang du lager deg smoothie eller ferskpresset juice - ta et par biter med skrellet ingefær - så får du en ekstra piff.

  Side2 skriver at ingefær kan øke forbrenningen. Du skal visstnok kunne forbrenne 43 kalorier mer om du tilsetter en te-skje ingefær i frokostjuicen.


 7. Syltet ingefær til sushien


  Kunne ikke laste instagram  Sushi er ikke det samme uten ingefær. Ifølge DinSide skal det være like enkelt å sylte ingefæren selv - og spør du meg er det godt å spise uten sushi som hovedrett.


 8. Ingefær skal hjelpe mot dette:


  Kunne ikke laste instagram  Kvalme
  Forkjølelse
  Stivhet i muskler
  Bakrus og kvalme
  Hudproblemer
  Blodsirkulasjon
  Influensa
  Migrene

  (Kilder: Side2, Klikk, KK og NRK


 
Mer om
mat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer