7 herlige oppskrifter på vafler

Vi feirer verdens vaffeldag 25. mars med knallgode oppskrifter.

(upublisert) Opprettet
Vafler passer alltid! Til hverdag, fest, på tur og som kaffekos. Det finnes utallige oppskrifter på de hjerteformede godsakene, og alle har sin favoritt - enten det er myke eggevafler, knasende sprø rømmevafler eller grove varianter. Vaffelen er blant verdens eldste kaker, og kommer opprinnelig fra Sør-Europa. Det er den kaketypen vi spiser mest av i Norge, noe vi har gjort siden 1800-tallet. 25. mars feires vaffeldagen i Norge og i mange andre land.  Dagen markerer et skille mellom vinter og vår, og i Sverige har vaffelen blitt et symbol på vår. God grunn til å invitére på vafler, altså  - her er våre 7 beste oppskrifter - lykke til!

1. Grunnoppskrift på gode vafler

Hemmeligheten bak denne oppskriften er litt rømme i røra - så smaker de enda bedre! vafler, rømme og syltetøyVaffeltips 1: Bruk gjerne rester av fløte, yoghurt og andre meieriprodukter i røra, da blir vaflene ekstra gode. Foto: Tine.no.

2. Sprø eggefrie rømmevafler

For mange er dette selve dronningen blant vafler - knasende sprø servert med bær eller syltetøy! AASED_2sidere_mars2013_knasende vaflerVaffeltips 2: For mye røre? Sett den i kjøleskapet – og stek opp etterhvert som du får lyst på, eller du får uventede gjester. Foto: Tine.no/Synøve Dreyer.

3. Glutenfrie vafler

Til deg med glutenallergi anbefaler vi disse sprø vaflene med maisennamel. PS. De smaker best nystekte. Glutenfrie vaflerVaffeltips 3: Putt gjerne en neve glutenfrie havregryn i vaffelrøra. Foto: Tine.no.

4. Grove vafler til hverdags

Bruker du grovt mel i vaflene blir de litt sunnere, og passer fint i matpakka. Her ser du en videosnutt som viser trinn-for-trinn hvordan du går fram:

5. Havregrynsvafler

Havregryn er bra for kroppen, og gir fyldig smak på vaflene. Denne oppskriften er utviklet av Allers og Norges Bygdekvinnelag: havrevafler allers.no- Havre er svært rik på B-vitaminer, folsyre og E-vitamin. Dessuten inneholder den mange antioksidanter og mineraler som kroppen trenger, forteller Kathrine Kleveland i Bygdekvinnelaget. Foto: Synøve Dreyer.

6. Sjokoladevafler

Sjokolade må vi ha! Prøv en ny vri, og stek denne festvaffelen med kakao: sjokoladevafler houseoftreats.org- Her har jeg brukt bakekakao, det gir en litt annerledes smak. Vaflene blir ikke så søte, men når du har på krem og jordbær så passer det perfekt, og smakene utfyller hverandre fint, sier Lene fra bloggen House of Treats. Foto: houseoftreats.org

7. Byggmelsvafler fra Fondsbu

Har du prøvd byggmel i røra? Det smaker veldig godt, og er næringsrikt. Oppskriften kommer fra en av fjellstuene i Jotunheimen, Fondsbu. byggmelsvafler fra Fondsbu- Byggmel egner seg godt til litt sunnere vafler, men frykt ikke - de inneholder både egg og smør! Det er lett å skjønne at denne typen vafler er populært på fjellstuer, for de metter godt og smaker helt nydelig, forteller Milla. Foto: millasmat.com  
Mer om
mat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer