7 grunner til at du bør spise masse søtpotet

Det er en rekke helsefordeler.

(upublisert) Opprettet

1. Bruksområdene er mange! Den naturlige sødmen passer i alt fra bakst til middagsretter.

 

2. Søtpoteter er stappfulle av betakaroten. Innholdet er faktisk dobbelt så høyt som i gulrøtter, skriver KK. Ikke nok med at det beskytter mot aldersforandringer i øynene, det er også bra for brunfargen.

(FOTO: COLOURBOX)(FOTO: COLOURBOX)

3. Karotenoider, som finnes naturlig i søtpotet, kan forebygge kreft og hjertesykdom, skal vi tro amerikanske forskere.

 

4. Søtpoteter er rike på vitaminer og mineraler. Særlig A-vitamin, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt.

 

5. Den populære rotgrønnsaken er også en god kilde til C-vitamin, som er viktig for immunforsvaret.

(FOTO: COLOURBOX)(FOTO: COLOURBOX)

6. Adiponektin i søtpoteten hjelper til å regulere kroppens blodsukker, har DinSide tidligere satt søkerlyset på.

 

7. Søtpotet inneholder fiber, som igjen er bra for fordøyelsen, ifølge Norsk Helseinformatikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.