6 smarte retter til koldtbordet på 17. mai

Koldtbordet på 17. mai bugner av deilige retter. Her er våre favoritter for den store dagen.

17. mai er den store buffetdagen! Enten du skal servere frokost, lunsj eller middag - så er det buffet som gjelder! La den inneholde noe or enhver smak! Her er våre beste tips:

1. Pølsehorn 

Enten du er barn eller voksen - så liker du disse innbakte pølsene fra Melk.no! Vår erfaring er at fatet fort blir tomt, så lag gjerne dobbel porsjon. Disse kan også fryses, og lages i god tid på forhånd. polsehorn16melkno (1)Barns favoritt og mange voksnes også - pølsehorn! Tips: Lag dobbel porsjon for disse forsvinner fort! Foto: melk.no.

2. Tortillawraps med ørret

Tortillalefser egner seg godt til koldtbordet. Fyll dem med det du ønsker, og skjær opp i passende biter. Hos Godfisk.no fant vi denne oppskriften, hvor lefsen er fylt  med rå ørret, grønnsaker og hjemmelaget kryddermajones. Du kan selvfølgelig også bruke røkt ørret og majones fra butikken hvis du vil gjøre det litt enklere. fisk-14805 (1)Tortillalefser passer fint på 17. mai! Fyll dem med noe godt og skjær i fine skiver. Her med ørret, grønnsaker og majones. Foto: godfisk.no/studio Dreyer-Hensley.

3. Asparges og parmesanost i spekeskinke

Spekemat hører til på buffeten på den store dagen. Her har vi funnet en morsom vri hos Matprat.no, som  lages i en fei. Asparges har du kokt på forhånd, gjerne dagen før, så jobben består i å kutte ost og rulle de tre ingrediensene sammen. Ferdig! aspargesmedparmesanostmatpratno (1)Spekemat hører 17. mai til! Rull asparges og ost i spekeskinkeskiver - og du har en deilig tapasrett. Foto: matprat.no.

 4. Kjøttboller

Kjøttboller hører også med! Disse fant vi på bloggen Snikgjest, som drives av Renate. Saftige er de, med smak av krydder, friske urter og bacon. Og det beste av alt: Du steker dem i ovn, ikke i panne. Enkelt og tidsbesparende! snikgjestboller– Jeg har laget kjøttboller mange ganger, men denne oppskriften er den mest vellykkede. Anbefaler deg virkelig å prøve! skriver Renate på bloggen sin. Foto: snikgjest.com.

5. Brokkolisalat

Denne "bestselgeren" fra bloggen Mat på bordet fortjener en plass på koldtbordet. Den har den riktige balansen av søtt, salt, sprøtt og syrlig. Det høres kanskje rart ut å spise rå brokkoli, men det smaker veldig godt! broccolisalatmatpabordet– Salaten kan gjerne lages noen timer i forkant. Oppbevar den i kjøleskapet men la den stå i romtemperatur før servering, tipser Ina. Foto: matpaabordet.no. 6. Perfekt roastbiff Ingen 17. mai-buffet uten roastbiff! Bloggeren Fru Timian lærer deg hvordan du steker en perfekt roastbiff til den store dagen. – Den skal ha en fin stekeskorpe rundt det hele og en flott rødfarge, synes hun. Biffen kan med fordel stekes dagen før. roastbiff-med-løkfrutimian– Min hemmelighet for å lage den perfekte roastbiffen er å legge den i marinade på forhånd, avslører Marit, damen bak bloggen Fru Timian. Foto: frutimian.no.