6 deilige ting å putte i kaffe (og én litt heslig)

Noen enkle triks kan redde den dårligste kaffen.

1. Dryss i et gram eller to med kanel for en rund, krydret smak. Ifølge KK.no er det til og med sunt (men ikke overdriv, kanel er dårlig for nyrene i store mengder).

 

Kunne ikke laste instagram

2. Riv litt muskat oppi! Den amerikanske kjendiskokken Alton Brown synes det hever dårlig kaffe sånn at han faktisk har skrudd fast ei nøtt med rasp på nøklene sine.

https://twitter.com/altonbrown/status/338019873093451777

3. Å legge en skive smør i kaffen har blitt veldig populært. Du skal ikke ta helsegevinstene for god fisk, men det er ingen tvil om at det gir en myk smak og konsistens som mange setter pris på.

(Foto: Richard Lautens/Zuma Press)(Foto: Richard Lautens/Zuma Press)

4. Er kaffen for bitter? Prøv med en liten klype salt! Trikset krever

at du prøver deg fram, men skal faktisk ha blitt en farsott i Taiwan.

(Foto: Colourbox) (Foto: Colourbox)

5. Det finnes også mange lure måter å tilsette chili i kaffen på - både varm og iskaffe! Perfekt for ekstra trøtte dager der du trenger en ekstra dytt.

Kunne ikke laste instagram

6. Føles du deg ekstra drøy, kan du prøve en skive ost oppi kaffen. I Sverige og Finland lager de en spesiell kaffeost, men du gjør nok lurt i å eksperimentere litt. Farfaren min foretrakk å lempe i en bit lokal geitost (men så drakk han av fat også ...).

(Foto: Bård Løken/Samfoto)(Foto: Bård Løken/Samfoto)

7. Vi aner virkelig ikke hvor de tar det fra, men blant en del amerikanere av norsk ætt er det ganske vanlig å knekke et rått egg oppi pulverkaffen. Det skal binde gruten og gi en lekrere farge uten å sette smak. Vi får bare ta deres ord på det.