5 tabber som kan ødelegge stekepannen din

Slik får du den til å vare lengst mulig.

(upublisert) Opprettet

1. For høy varme

Skrur du alltid platen på fullt når du steker noe, kan det bli dyrt. Sterk varme kan nemlig ødelegge belegget på stekepannen. Ifølge Dinside, er ikke alle stekepanner like utsatt. Særlig de med non-stick belegg som teflon eller titanforsterkning, bør behandles med omhu. Jernpanner tåler derimot svært høy varme.

2. Kaldt vann på varm panne

Det kan være fristende å ta pannen under springen med en gang maten er ferdigstekt, men det er ikke nødvendigvis en god idé. Hvis du utsetter pannen for en brå temperaturendring, kan bunnen slå seg og du sitter igjen med en skeiv stekepanne med ujevn varmefordeling. Jo tynnere bunn, jo mer utsatt er stekepannen. Derfor er det viktig å la pannen kjøle seg noe ned før du går løs på den med oppvaskbørsten. (FOTO: COLOURBOX)(FOTO: COLOURBOX)

3. Stekepannen i oppvaskmaskinen

Har du teflonpanne, bør du holde den langt unna oppvaskmaskinen. Til tross for at flere stekepanner er laget for å tåle oppvaskmaskinen, kan såpen i noen tilfeller være for sterk kost. Inneholder såpen slipende eller polerende partikler, kan det skade belegget i stekepannen.

4. Feil redskaper

Bruker du skarpe gjenstander eller metall på teflon eller non-stick belegg, vil neppe stekepannens levetid blir særlig lang. Det tærer på belegget, kan rett og slett ødelegge det. Noen riper er ikke krise, men om belegget begynner å løsne, bør du kaste pannen. Tidligere inneholdt teflonpanner flere giftstoffer, men nå har ett av stoffene blir faset ut, skriver NRK. Plast eller tre er det er som er aller mest skånsomt mot belegget. (FOTO: COLOURBOX)(FOTO: COLOURBOX)

5. Dårlig renhold

Til tross for at stekepannen kan se ren ut om du kun skyller den i varmt vann, er det slettes ikke lurt. Ifølge Dinside, kan det skjule seg matrester i små porer i belegget. Etter hvert vil de forkulles og maten vil svi seg når du steker den. Vask derfor stekepannen godt med oppvasksåpe og oppvaskkost eller en myk svamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.