5 matretter du kan lage i oppvaskmaskinen

De smaker ikke engang såpe!

(upublisert) Opprettet

1. Kalkun

Enten du tok nyttårskalkunen på hel volley og slapp å bruke reservekalkunen, finner billig restkalkun i nyttårssalget eller rett og slett bare er glad i fuglen hele året - sjekk dette: Hvis du har en oppvaskmaskin som klemmer til med mer enn 70 grader, kan du pakke en hel kalkun i stekeposer og få et fantastisk saftig resultat helt uten å bruke ovn. Klikk.nos guide til oppvaskmaskinkalkun er overbevisende, og verdt et forsøk om du kan leve med at den gyldne fasaden uteblir med mindre du gir den en kjapp tur i ovnen. (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)

2. Laks

Om du følger Hobbykokkens råd (og pakker den godt inn i folie), kan oppvaskmaskinen også trylle fram en saftig lakserett på halvannen time. Bård Tufte Johansen var faktisk ikke snauere enn at han serverte oppvaskmaskinlaks til Eyvind Hellstrøm da de møttes i «Hellstrøm inviterer». Skulle det friste med litt stekeskorpe, er det jo bare å hive den en snartur i en varm panne før servering.

3. Poteter

Dette tipset er todelt - én metode de fleste kan ha bruk for iblant, én for de i overkant eventyrlystne som leker med maten oftere enn ikke. 1) Om du har en større mengde poteter som trenger skylling, følg WikiHows råd og stapp dem inn i (en såpefri!) oppvaskmaskin og bruk skylleprogrammet.  Enklere blir det ikke. 2) Med GlobalPosts triks kan du attpåtil tilberede potetene i maskina. Kapp dem i bittesmå biter, krydre godt og pakk dem inn i enten aluminiumsfolie eller plastposer. Så kjører du dem på et passe langt program. Hvis det er skrellingen som stresser deg mest, kan du jo prøve trikset under.

4. Bagels

Skulle du være litt bekymra for å ha mat inni oppvaskmaskina mens den står på, kan du jo prøve deg på noen oppvaskmaskinbagels etter eksperten Jay Glass' oppskrift. Trikset er å gi den tomme oppvaskmaskina en kjapp tur på ti minutter før du putter inn baksten og lar den stå i et drøyt kvarter uten at maskina kjører. Det varme, fuktige klimaet gir bagelsene perfekte hevingsforhold. Så kokes de i en kasseroll som vanlig. (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)

5. Lasagne!

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.