5 måter å lage egg på som alle må kunne

Eggspert på 1-2-3.

(upublisert) Opprettet

1. Eggerøre

Klassikeren:

Bruk så lav varme som mulig, rør hele tiden og vær tålmodig. Så enkelt er det å lage en glimrende eggerøre etter Klikk.nos oppskrift. Ved å tilsette en skvett fløte forsikrer du deg samtidig om at den blir luftig og fin.

Gourmetversjonen som får gjestene til å måpe:

2. Kokte egg

Den fantastisk lettvinte:

Fyll en kasserolle med nok vann til å dekke eggene og kok opp. Skru ned varmen så det putrer. Ta eggene rett ut av kjøleskapet, kok dem i seks minutter for bløtkokte - elleve for hardkokte. Server med én gang eller fyll kjelen med iskaldt vann og la dem ligge der i 15 minutter. Det er Serious Eats fullstendig feilfri teknikk for å koke perfekte bløtkokte egg. PS. Slik skreller du egg på bare sekunder.

For latsabben:

3. Stekte egg

Å steke egg er egentlig veldig enkelt så lenge du følger særlig tre råd: bruk en teflonpanne så det ikke setter seg fast, la den varme seg godt opp før du putter i eggene og la dem være i fred. Med Klikks åttestegsguide til pannestekte egg slipper du å tenke over annet enn når du skal snu dem (hvis du liker det, da). Og med disse tre triksene steker du perfekt bacon. (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)

4. Omelett

Gjør mamma stolt på under ett minutt:

En ordentlig fransk omelett lager du på bare noen sekunder - så lenge du har en klebefri panne (for eksempel teflon), lar den bli sitrende het og rører som en gal. Følg triksene til mesterkokken Jaqcues Pepin under og fyll omeletten med det du har mest lyst på, så lager du gourmetmat på nulltid.

Slik gjør de det i Japan:

(Utdrag: HdVideoUpdate/Youtube)(Utdrag: HdVideoUpdate/Youtube)

5. Posjerte egg

Denne tar dobbelt så lang tid som trikset over, men det er kanskje ikke så farlig når det er snakk om to minutter? - Kok opp vannet, skru av varmen, knekk egget i en kopp, hell det forsiktig i vannet og vent i to minutter. Så henter du det bare opp med en hullsleiv. Så enkelt kan du posjere et egg med Klikk.nos glimrende guide. (Utdrag: SeriousEats/Youtube)(Utdrag: SeriousEats/Youtube)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.