5 grunner til at du bør lage eget tacokrydder i kveld

Nå er det tross alt fredag!

(upublisert) Opprettet

Her er fem grunner til at du bør lage ditt eget tacokrydder! For eksempel fra oppskriften til Trines Matblogg, Matprat eller Godt.no.  

1. Mindre sukker

Enten du vil gå ned i vekt, har diabetes eller av andre grunner prøver å passe på sukkerinntaket ditt, er det gode nyheter å lage eget tacokrydder. Industrielt tacokrydder fra de store norske produsentene inneholder gjerne sukker som en smaksforsterker (Trines Matblogg). Uten at det trengs. Sløyf det med god samvittighet.

2. Glimrende holdbarhet

Om du først og fremst holder deg til tørre råvarer (ferske urter kan du for eksempel rive over den ferdige tacoen) har tacokrydderet lang holdbarhet (Bramat.no). Lag en solid mengde og oppbevar den på et lufttett glass, så du er du alltid klar for en impulstaco. (Foto: Colourbox) (Foto: Colourbox)

3. Du kan spare penger

Av samme grunn kan hjemmelaget krydder fint være det økonomiske valget også. De fleste tacokrydderoppskrifter er basert rundt spisskummen, hvitløkspulver, chili, salt, pepper og paprika. Alle smakssterke ingredienser du ikke trenger store mengder av. Noen har til og med lagd dekorative gaver av tacokrydderglass (Trines Oppskrifter).

4. Det begrenser saltinntaket for dem som ønsker det

Flere toneangivende leger mener unge, friske mennesker ikke trenger å bekymre seg (NRK) for hvor mye salt de spiser. Det er likevel en kjensgjerning at barn, eldre og mennesker med spesifikke helseproblemer kan ha godt av lite salt i dietten. Ferdigvariantene benytter ofte betydelige mengder salt som en smaksforsterker. Det slipper du - om du vil.

5. Det smaker bedre!

Hjemmelagd tacokrydder er din egen miks, og om du føler deg inspirert kan du flette inn ingredienser ferdigvariantene aldri kan by på. For eksempel virkelig friske tilsetninger som fersk koriander og hakket chili (Millasmat). Også er det jo noe med å lage ting selv også.   God helg!
 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.