Annonse

5 grunner til å spise masse sterk mat

Bare for å tøffe seg, du liksom!

 

1. Chili kan redusere sjansen for å få tykktarmkreft. Også hjerte- og karsykdommene tenker seg om en ekstra gang hvis du har et jevnlig inntak av chili skriver KK.no.

(Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)

2. - Chilipepper er i utgangspunktet en god vitamin C-kilde. Klarer du å spise en hel chilipepper, har du nesten dekket hele dagsbehovet for vitamin C, hevder Bama.no.

(Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)

3. Virkestoffet i chili, capsaicin, kan ifølge KK.no senke kolestrolet og dermed minske sjansen for å få hjerte- og karsykdommer.

   

4. Det samme stoffet kan være effektivt i behandlingen av bihulebetennelse, skriver Forskning.no. Dessuten skal det være smertelindrende.

(Foto: Colourbox) (Foto: Colourbox)

5. Norsk forskning (via Forskning.no) antyder også at chili inneholder svært høye nivåer av antioksidanter, som kan være bra for allmennhelsa. Hurra!

    PS. Dersom du er litt skjelven på hånda og skulle tilsette for mye chili, har KK.no tips til hvordan du stopper svien. Drikk for all del ikke vann - da brenner det bare mer.  
 

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder