Annonse

5 grunner til å droppe taco i kveld

På tide å ta skrittet.

1. Ikke nå igjen

Hvor mange ganger har du spist taco i ditt liv? Mest sannsynlig er svaret noe sånt som: altfor mange. Nordmenn spiser nemlig uhorvelige mengder taco. Ifølge Aftenposten viste en undersøkelse gjennomført av MMI at nærmere halve befolkningen spiser meksikansk mat minst én gang i måneden.

2. Salt, salt, salt

Ifølge Helsedirektoratet får nordmenn i seg dobbelt så mye salt som anbefalt hver eneste dag! Og taco er en synder. I alle fall om man tyr til krydderposene og salsaen man får kjøpt i butikken. Du skjønner at det er for mye når du våkner av tørste natt til lørdag?

3. Texmex vs meksikansk

Har du smakt ekte meksikansk mat, vet du at det er noe ganske annet enn texmex-variantene som tilberedes i de fleste norske kjøkken. Spar taco-kvoten til restaurantbesøk og la noen som virkelig kan lage meksikansk mat ta seg av det. Det finnes stadig flere restauranter i Norge som tilbyr dette. Tacoen du lager ser neppe helt slik ut. Disse er laget av restauranten Taco Republica i Oslo. (Foto: Magnar Kirknes/VG/Scanpix)Tacoen du lager ser neppe helt slik ut. Disse er laget av restauranten Taco Republica i Oslo. (Foto: Magnar Kirknes/VG/Scanpix)

4. Kjøttdeig

For de aller fleste er kjøtt- eller karbonadedeig obligatorisk i tacoen. Men mange av oss spiser for mye av det. Ifølge de siste kostholdsrådene fra myndighetene bør vi begrense inntaket av rødt kjøtt (og bearbeide produkter av rødt kjøtt) til 500 gram i uka.

5. Det finnes så mye annet ...

... som er godt (og mye bedre). Finn frem en nedstøvet kokebok og lag noe du aldri har lagd før. Eller hent inspirasjon på SOLs matsider. Vi har egne sider med oppskrifter på pastaretter, gode oppskrifter med kylling, og nå er det vel tid for fårikål igjen? (Og skulle du falle for taco-fristelsen igjen i kveld, har vi naturligvis egne taco-sider. Du kan jo i det minste prøve en ny vri, eller lage kryddermiksen og salsaen selv?) Tar du utfordringen og dropper tacoen i kveld?  

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder