5 geniale 17. mai-kaker

Kakene skal være litt overdådige på nasjonaldagen. Her er våre forslag - og oppskrifter.

(upublisert) Opprettet
Overrask gjerne med flott kakepynting på selveste 17. mai. Det trenger ikke ta lang tid. Her er våre 5 beste forslag til festkaker:

1. Hvit sjokoladekake med jordbær

– Dette er ikke en vanlig bløtkake! Bunnen er laget med hvit sjokolade og smaker av luksus, og her brukes det kun ferske jordbær, ikke noe syltetøy, skriver bloggeren Marias salt og søtt. Hun anbefaler den varmt til 17. mai.  Og det skader jo ikke å testbake i forkant, tipser hun. Hvit-sjokoladekake-med-jordbær_mariassaltogsott1-683x1024Hvit sjokoladekake med jordbær ser lekkert ut - og smaker godt på festdager i mai. Foto: mariassaltogsott.no.

2. Malteserkake

– Denne herligheten har vært min favoritt-sjokoladekake siden Nigella Lawsons bok Feast kom ut i 2004 – luftig, men saftig bunn og en fløyelsmyk glasur, sier Maria fra bloggen Marias salt og søtt. Sjokoladekulene "Maltesers" får du kjøpt i større dagligvarebutikker. Alternativt kan du bruke sjokladekuler som heter Pops. Malteser cake_mariassaltogsott (2)– Oppskriften i Nigellas bok har kun én ring med Maltesers rundt kanten, men denne kaken laget jeg til min nieses konfirmasjon, så den måtte jo følgelig pimpes opp en smule, skriver Maria om den overdådige kaken sin. Foto: mariassaltogsott.no.

3. Suksesskake

En av de mest populære kakene i Norge! Nydelig myk mandelbunn med gul-gul eggekrem er uslåelig på smak. I tillegg er den naturlig glutenfri, så her er det bare å invitere allergikere til festen for å spise kaken fra bloggen House of Treats. Success-cake-houseoftreatsorg– Den er ganske enkel å lage, og har ikke så mange ingredienser, så trenger du noe supergodt og enkelt til kaffen eller kanskje på 17. mai, så er dette løsningen! tipser Lene. Foto: houseoftreats.org.  

4. Kake med valnøtter og kaffe

– Makan til saftig smaksbombe! Igjen er det Maria fra Marias Salt og Søtt som er opphavskvinnen bak denne herligheten. Oppskriften er hentet fra The Primrose Bakery Cookbook, og The Primrose Bakery, et kjent bakeri i London. Kaffe og valnøttkake_mariassaltogsott (2)Deilig kaffesmak både i kaken og smørkremen - toppet med hakkede valnøtter. Vi sier ikke nei til denne på festbordet. Foto: mariassaltogsott.no.

5. Frisk sommerkake

Denne kaken fra Villa Perlesukker var med i finalen i TV-programmet "Hele Norge baker" - og er laget for alle dere som ikke er glade i å bake! Anne Brith skriver: – Det er ikke alle der ute som er like begavet til å pynte fancy kjeks eller lage søte petit fours. Dog er det en ting alle klarer: Bake sjokoladekakebunn og piske krem! Klarer du det så klarer du å lage denne kaken! God 17. mai! villaperlesukkerno17maikakeEnkel sjokoladekake i rødt, hvitt og blått er noe alle greier å lage til nasjonaldagen. Foto: villaperlesukker.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.