Annonse

5 fantastiske iskaker i mai

Visste du at verdens beste iskake har en hemmelig ingrediens? Sjekk ut oppskriftene her.

Iskaker er kassikere på 17. mai-bordet, og alltid populære blant gjestene. Og det beste av alt: Du kan lage dem flere dager på forhånd! Her er våre 5 beste tips til den store dagen:

1. Daimiskake med kaffesmak

– Dette er en særdeles god, gammel og velprøvd oppskrift, sier Marit fra bloggen Fru Timian om kaken med mandelbunn og Daimis på toppen. – Jeg putter bare litt ekstra daim i kaken - blir liksom aldri for mye daim! daimkakefrutimian (1)– Kaken smaker bestandig best når den rekker å tine litt før servering, så husk å ta den ut i god tid, tipser Marit. Foto: Frutimian.no.

2. Iskake med marengs og bringebær

– Verdens beste is uten bruk av iskremmaskin! mener Ina fra bloggen Mat på bordet. Denne er superenkel, og har en hemmelig ingrediens - nemlig søt kondensert melk. (NB! Ikke vikingmelk). Du får kjøpt den i større dagligvarebutikker. Prøv selv! iskakematpaabordetno (1)En frisk bringebærdrøm av en iskake som inneholder en hemmelig ingrediens - søt kondensert melk. – Det gir den rette fløyelsmyke konsistensen, forteller Ina fra bloggen Mat på bordet.  Foto: matpaabordet.no.

3. Sjokoladeiskake med marengs

Denne er til alle sjokoladeelskere! Her har Ina fra Mat på bordet byttet ut bringebærene med sjokolade, men ellers er fremgangsmåten den samme som i oppskriften over. Stivpisk fløte og søt kondensert melk med vanilje - og vips - så har du fløyelsmyk is - helt uten eggeplommer. – Veldig enkelt, og knallgodt! lover Ina. sjokoiskakematpabordetno (1)– Har du dårlig tid? Bytt ut isen med kjøpeis, tipser Ina. – Men jeg anbefaler alle å lage denne superenkle hjemmelagde isen av pisket kremfløte og sukret kondensert melk, sier hun. Foto: matpaabordet.no.

4. Sjokoladeisparfait

Et fyrverkeri av sjokoladesmak får du i denne fyldige drømmeiskaken fra Matprat.no. Sløyf gjerne likøren, kaken er like god uten! sjokoladeisparfait matprat.noSjokoladedrøm! For å få til den glatte overflaten stryker er du en bred kniv over kaken, og.setter den i fryseren i minst 6 timer. Foto: matprat.no.

5. Yoghurtiskake med friske bær og sjokoladesaus

– Det er lov å jukse! Denne deilige kaken fra Fru Timian er laget av ferdigkjøpt is, og passer for deg som liker å få ting unna i en fei. Bare sjokoladesausen på toppen er laget, resten kommer rett fra butikken. – Det er mest dandering dette handler om. Bruk god kvalitetsis, så er du sikret et strålende resultat, forteller Marit. kjapp-iskake frutimian.noIsfristelse på 1-2-3: Bokstavkjeks med sjokolade, ferdigkjøpt is, marengstopper, sjokoladesaus og frisk frukt. Foto: frutimian.no.