5 fantastiske iskaker i mai

Visste du at verdens beste iskake har en hemmelig ingrediens? Sjekk ut oppskriftene her.

(upublisert) Opprettet
Iskaker er kassikere på 17. mai-bordet, og alltid populære blant gjestene. Og det beste av alt: Du kan lage dem flere dager på forhånd! Her er våre 5 beste tips til den store dagen:

1. Daimiskake med kaffesmak

– Dette er en særdeles god, gammel og velprøvd oppskrift, sier Marit fra bloggen Fru Timian om kaken med mandelbunn og Daimis på toppen. – Jeg putter bare litt ekstra daim i kaken - blir liksom aldri for mye daim! daimkakefrutimian (1)– Kaken smaker bestandig best når den rekker å tine litt før servering, så husk å ta den ut i god tid, tipser Marit. Foto: Frutimian.no.

2. Iskake med marengs og bringebær

– Verdens beste is uten bruk av iskremmaskin! mener Ina fra bloggen Mat på bordet. Denne er superenkel, og har en hemmelig ingrediens - nemlig søt kondensert melk. (NB! Ikke vikingmelk). Du får kjøpt den i større dagligvarebutikker. Prøv selv! iskakematpaabordetno (1)En frisk bringebærdrøm av en iskake som inneholder en hemmelig ingrediens - søt kondensert melk. – Det gir den rette fløyelsmyke konsistensen, forteller Ina fra bloggen Mat på bordet.  Foto: matpaabordet.no.

3. Sjokoladeiskake med marengs

Denne er til alle sjokoladeelskere! Her har Ina fra Mat på bordet byttet ut bringebærene med sjokolade, men ellers er fremgangsmåten den samme som i oppskriften over. Stivpisk fløte og søt kondensert melk med vanilje - og vips - så har du fløyelsmyk is - helt uten eggeplommer. – Veldig enkelt, og knallgodt! lover Ina. sjokoiskakematpabordetno (1)– Har du dårlig tid? Bytt ut isen med kjøpeis, tipser Ina. – Men jeg anbefaler alle å lage denne superenkle hjemmelagde isen av pisket kremfløte og sukret kondensert melk, sier hun. Foto: matpaabordet.no.

4. Sjokoladeisparfait

Et fyrverkeri av sjokoladesmak får du i denne fyldige drømmeiskaken fra Matprat.no. Sløyf gjerne likøren, kaken er like god uten! sjokoladeisparfait matprat.noSjokoladedrøm! For å få til den glatte overflaten stryker er du en bred kniv over kaken, og.setter den i fryseren i minst 6 timer. Foto: matprat.no.

5. Yoghurtiskake med friske bær og sjokoladesaus

– Det er lov å jukse! Denne deilige kaken fra Fru Timian er laget av ferdigkjøpt is, og passer for deg som liker å få ting unna i en fei. Bare sjokoladesausen på toppen er laget, resten kommer rett fra butikken. – Det er mest dandering dette handler om. Bruk god kvalitetsis, så er du sikret et strålende resultat, forteller Marit. kjapp-iskake frutimian.noIsfristelse på 1-2-3: Bokstavkjeks med sjokolade, ferdigkjøpt is, marengstopper, sjokoladesaus og frisk frukt. Foto: frutimian.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.