5 fantastiske festkaker til 17. mai

Smashkake, vannbakkels, ostekake, pavlova og jordbærkake er våre favoritter til kakebordet. Her får du oppskriftene.

(upublisert) Opprettet
Mai er full av festdager - og kakebord! Her er våre beste tips til hva du kan bake.

1. Smashkake

Denne lekre kaken har deilig marengsbunn med smash og ritzkjeks, sjokolade, vaniljekrem og er toppet med krem og smash. Herligheten fant vi på bloggen My Little Kitchen, som nylig ble kåret til “Årets matblogg” i Vixen Blog Awards 2014. - Den er rett og slett smashing god! skriver Thea på bloggen sin. mylittlekitchen.no smashkakeSmashkaken smaker veldig godt servert med ferske jordbær ved siden av. - Du kan også lage den med jordbær inni hvis du vil, tipser Thea. Foto: mylittlekitchen.no.

2. Pavlova med lemon curd

"Her får du oppskriften på en perfekt pavlova," skriver Rosemary and the deer hunters. Det tror vi på! Her er det deilig, frisk lemon curd, pisket krem, sprø marengsbunn og pynt av mango, appelsin og pasjonsfrukt. Lekkert! Marengskake-rosemaryandthedeerhunters.com3-lags marengskake med lemon curd, mango, appelsin og pasjonsfrukt på toppen passer perfekt til 17. mai! Foto: rosemaryandthedeerhunters.com.

3. Vannbakkelskake

Denne lette vannbakkelskransen fra Krem.no er fylt med vaniljekrem, og forsvinner fort fra kakebordet! Server den gjerne uten fyll også, med melisglasur på toppen. Det er like populært! vannbakkels krem.noVannbakkels går aldri av moten, og er alltid en av kakene som forsvinner først fra kakebordet. Elin fra Krem.no tipser om at den kan fryses, uten fyll. Foto: krem.no.

4. New York-ostekake

Intet kakebord er komplett uten en himmelsk ostekake! Vi falt for denne tre lags-drømmen fra Fru Timian med rømme- og jordbærtopping. stekt-ostekake-med-rømmelokk- Denne ostekaken, hvor det først er en vanlig, stekt ostekake-del, så et stekt lokk av rømme på toppen, kalles også New York style cheesecake, forklarer Marit på bloggen sin. Foto: frutimian.no.

5. Jordbærkake på 10 minutter

Har du ikke tid, lyst eller mulighet til å bake i timesvis, men likevel lyst til å imponere på festen? Her er redningen din! "Denne jordbærkaken lager du på 10 minutter," skriver Kristine på bloggen Det søte liv. Prøv selv, og lykke til med bakingen! jordbaerkake_detsotelivnoDette er redningen for deg med dårlig tid! Med ferdig kjøpt kakebunn, frosne bær, vaniljekrem og gelé tryller du frem denne på 10 minutter. Foto: desoteliv.no  

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.