3 triks for å få perfekt bacon hver gang

Og to triks for ekte baconfantaster.

1. Stekeovnen er din venn

Det er lov å stusse., men det gir nok mening hvis du tenker på det: legg baconet i en langpanne - gjerne med aluminiumsfolie eller bakepapir under - og stek det i ovnen. KK insisterer på at bacon i stekeovn gir perfekt resultat på 15 minutter. Dessuten slipper du stekeos og kan lage mye mer av gangen. Ved hjelp av jevn og forutsigbar varmefordeling blir alle bitene tilsvarende stekt. Og det er vel helt greit å slippe fettspruten også?

2. For de tålmodige

Føles det ikke rett å holde baconet unna stekepanna, kan du jo følge Christopher Sjuves guide for perfekt bacon. Den er slettes ikke vanskelig å følge: 40 minutter i panna på svak varme, snu det halvveis. Ta gjerne hele bunten ut av pakka og la den ligge samlet i panna. Da blir kantene sprø, uten at kjøttsmaken forsvinner.

3. Effektivt vannbad

Som du ser i videoen over, i regi av America's Test Kitchen, kan det også gi spektakulært resultat å fylle panna med litt vann før du steker baconet. Tanken er at væsken holder temperaturen lav og jevn i starten, og forsikrer deg om at kjøttstrimlene får en skånsom varmebehandling.

4. Ut på tur? Egg og bacon i papirpose

(Foto: Wingman115/Youtube)(Foto: Wingman115/Youtube) Om du befinner deg langt unna kjøkken og sivilisasjon og ikke er interessert i å drasse på en panne og annen dødvekt, har Youtube-brukeren Wingman115 en glup løsning. I en av videoene hans ser du hvordan det er fint mulig å tilberede en respektabel porsjon egg og bacon over bålet uten andre rekvisitter enn en papirpose og en pinne.

5. Sukkertrukket sisteboss

Okei, dette er på eget ansvar. Om du er helt ute av stand til å få nok av bacon, om røkt sideflesk tenner en uslukkelig ild i deg, har Just-Eat-bloggen et uslåelig tips. Dryss et jevnt lag med brunsukker over baconet før du har det i ovnen. Da kommer det ut med en tykk karamellisert skorpe som minner om sukkertøy. Inni har du den samme, saftige frokostopplevelsen. Kanskje ikke noe å prøve hver helg, men.