Nettkurs

Hvorfor går jeg ikke ned i vekt?

Hvorfor skal noe som er så enkelt også være så vanskelig?

Hvorfor går jeg ikke ned i vekt?

Det kan være mange grunner til at man ikke går ned i vekt når man prøver.

Det er for eksempel mange dietter der ute som lover raskt vekttap. Men dietter i seg selv kan ikke gjøre mye på kort sikt, med mindre den består av ren og skjær sult, noe som ikke er anbefalt for noen.

Det viktigste for deg for å lykkes med vektmålene dine er at du har kontroll og oversikt over deg selv. Vi har alle forskjellige hindringer, fallgruver og ulik motivasjon for å klare eller ikke klare å nå målene. Vet du forresten hvorfor du tar de valgene du tar?

Poenget er selvfølgelig å skape vaner som ikke bare fører til at du når målvekten din, men også at du kan opprettholde den.

Suksessfaktorer bak et varig vekttap:

  • Identifiser dine personlige mål og motivasjonsfaktorer
  • Hold oversikt over hva og når du spiser
  • Identifiser dine personlige hindringer og muligheter
  • Lag bærekraftige spisevaner det er mulig å holde
  • Følg opp resultatene og hold motivasjonen oppe
  • Bruk snarveier og smarte hacks

Hva forbrenner mest kalorier

De treningsformene som forbrenner flest kalorier er ski og løping. Med ski menes det at du må opp i puls og såkalt High Intensive Training og da kan du kjøre intervaller. Mens en 30 minutters løpeøkt forbrenner rundt 320 kalorier sier enkelte kilder at man kan komme opp i 390 kalorier i løpet av en 30 minutters skiøkt. Det er mer enn dobelt så mye som en rask gåtur som er regnet til rundt 150 kalorier.

Når forbrenner kroppen mest fett

Kroppen forbrenner mest fett mens man trener. Veldig enkelt forklart forbrenner kroppen mer kalorier jo mer man beveger seg og høyere man kommer opp i puls. Men dersom man legger ekstra krefter i treningsøkten og sørger for å komme opp i høy puls kan man hente mye på etterforbrenningen. Lær mer om fettforbrenning med vårt Kurs Brenn fett:

Hvordan øke forbrenning

Det er flere måter å øke forbrenningen på, men en som er veldig enkel er å bygge muskler. Da har du mer masse som "spiser" kalorier. Det gjør at man også forbrenner mer om man tar en kondisjonsøkt. Ofte blir kombinasjonen av styrke og kondisjon sett på som den beste måten å øke forbrenningen på.

Mat som øker forbrenning

Det er flere typer mat som kan være gunstig å spise for å øke forbrenningen. Innenfor de ulike typene finnes det flere forklaringer bak. Fiberrik mat er ett eksempel på mat som øker forbrenningen. Kroppen trenger altså mer energi for å kunne fordøye den. Samtidig har den andre fordeler. Rosenkål og blomkål er eksempler på mat som krever mer energi å fordøye enn de gir i kaloriform. Samtidig inneholder de vitaminer og andre næringsstoffer som er nødvendig for kroppen.