Vil stoppe all salg av tobakk i Norge

Legeforeningen ønsker et tobakkfritt samfunn innen 2035.

(upublisert) Opprettet
Legeforeningen vil sette kjepper i hjula for røykerne og få slutt på at det selges tobakk i Norge, skriver Bergens Tidende. - Tre land i Europa har allerede vedtatt å fase ut tobakk: Irland i 2025, Skottland i 2034 og Finland i 2040. Norge burde være et foregangsland, i stedet for å henge etter på denne fronten, sier Hege Gjessing, president i Legeforeningen, til avisa
Presidenten vil fase ut tobakksalget innen 2035. Måler er å få folk som allerede røyker til å slutte, samtidig som det skal forhindres at andre begynner. Også helseminister Bent Høie jobber for et tobakkfritt samfunn. - Det må vi gjøre med restriksjoner, positive virkemidler, strenge bestemmelser på hvor det er lov å røyke, reklameforbud og avgifter, og andre faktorer som forhindrer nye generasjoner fra å begynne å røyke, sier Høie til Bergens Tidende. Hva syns du om et forbud mot å selge tobakk? Vil det sette en stoppe for røykerne eller bør folk få bestemme selv?

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.