Vil du gifte deg? Dette bør du spørre partneren om først

Størst av alt er kjærlighet, men det kan være greit å avklare noen ting før brylluppet.Det er et stort steg å skulle fri til kjæresten sin, selv om det kanskje virker så uendelig lettvint når man er forelsket.

Og selv om spørsmålet stilles og svaret er "Ja!" så er det ting man burde avklare seg i mellom før selve dagen.

– Hvis dere ikke tar opp vanskelige problemstillinger før dere gifter dere blir dere nødt å forholde dere til det når dere er gift, sier Robert Scuka, administrerende direktør i "National Institute of Relationship Enhancement" til New York Times.

Les også: 8 tegn på at du er i et sunt forhold

SOL har samlet et knippe spørsmål det kan være lurt å stille hverandre før man smis i hymnens lenker:


 


 1. Hvorfor vil du tilbringe resten av livet sammen med meg?


  Det er kanskje hyggelig å svare "Fordi jeg elsker deg", men det er ikke nødvendigvis et godt svar. Livet er kanskje en reise, men ikke alle har samme sluttdestinasjon, melder Paul Hudson i Elite Daily.

  Han skriver videre at det er lurt å vite om hvilke erfaringer og opplevelser man ønsker ut av livet, og hvorvidt disse er noe man ønsker å dele. Det er ingenting i veien for at den ene parten kan følge sine drømmer på egen hånd, men da må den andre være innstilt på å støtte dette.


 2. Er du "all in" uansett hva som skjer?


  Da New York Times publiserte en artikkel med tips til hva man burde snakke om før man tok steget helt ut og giftet seg fikk de mange kommentarer under saken sin på Facebook.

  En av kommentarene kom gruppen "100AcreBooks" og de mente det viktigste av alt var om partneren din og deg er "all in" uansett hvilke utfordringer som dukker opp. Arbeidsledighet, sykdom, eller hvis man ikke kan bli gravid.


 3. Hva er dere villig til å ofre?


  Det trenger ikke være så negativt som det kanskje høres ut, men det er nå en gang slik at i et forhold må man både gi og ta – og det kan være greit å avklare nøyaktig hvor mye man egentlig er villig til å gi, kan man lese på nettstedet Bustle.com.

  Hva skjer dersom en av dere plutselig får drømmejobben, men den er i en annen by? Er det lov å kreve at partneren flytter fordi du kan realisere deg selv? Hva hvis det er sykdom i familien og det er behov for å reise til hjembyen på ubestemt tid for å ta vare på noen? Kan man be om at partneren setter karrieren på vent og blir med?


 4. Skal vi ha barn?


  En bruker på nettsamfunnet Reddit spurte de andre brukerne av nettstedet "hvilke spørsmål de ønsket de hadde stilt partneren sin", og svarene lot ikke vente på seg.

  Og det var et spørsmål flere udnerstreket viktigheten av, og det var hvorvidt begge parter ønsker å bli foreldre. Og selv om begge svarer ja, så er det flere ting å tenke på. Hvem skal være hjemme dersom man ikke får barnehageplass? Hvordan skal man oppdra barnet? Hvor innvolvert skal besteforeldrene være?


 5. Hvor mange "samboerkilo" er for mye?
  Huffington Post skriver at det er en ting er å love at du skal elske noen til døden skiller dere ad. Det handler ikke om hvordan partneren din ser ut. Å være tiltrukket av partneren sin er i nødvendigvis det samme, og man har en viss kontroll over hvordan man ser ut.

  Og la oss være ærlige: Det er lettere å ta denne samtalen FØR en av partene i forholdet kanskje legger på seg de ekstra "samboerkiloene". Det kan også være motiverende for en mer aktiv og sporty livsstil dersom man har snakket om dette på forhånd.


   


 6. Er min gjeld din gjeld?


  I den nevnte New York Times-artikkelen forteller Frederick Hertz, en amerikansk skilsmisseadvokat, at det er viktig å vite på forhånd om partneren din ønsker felles eller separat økonomi.

  Han påpeker også at det er avgjørende å være helt åpne om økonomien. Har du stor gjeld? Da må partneren din vite om dette.


Legg til sol_no på SnapChat