Vis mer

Vågal og B-menneske? Det kan tyde på at du er intelligent

Det finnes flere tegn på at du kanskje er smartere enn folk flest.

(upublisert) Opprettet


Av alle ting man kan strebe etter er det å være intelligent rimelig høyt oppe på listen. Det er også noe det er forsket på siden begrepet intelligens først dukket opp.

SOL byr på seks tegn som kan tyde på at du er smartere enn folk flest:


 


 1. Du har smarte foreldre


  Forskere i både Finland og i USA har funnet ut at genene våre har mye å si for hvordan hjernen vår utvikler seg, skriver New Scientist.

  Og det er spesielt de kognitive egenskapene våre som påvirkes, for eksempel oppfatning, oppmerksomhet, problemløsning og tenkning. Dette tyder på at intelligens er arvelig.


 2. Du snakker med deg selv


  Du blir du faktisk smartere av å prate med deg selv, men da må du gjøre det på riktig måte, skriver psykolog Linda Sapadin på nettstedet World of Psychology.

  Dersom du gir deg selv komplimenter, motiverer, reflekterer og snakker om mål du har satt deg, vil du både føle deg bedre og bli smartere.

  Les også: Snakker du med deg selv? Det er et tegn på at du er smart


 3. Du er ikke religiøs


  Det å være ateist, eller ikke-religiøs, er ikke i seg selv et tegn på at man er mer intelligent enn de som tror på Gud, skriver Nigel Barber i Psychology Today.

  The Daily Mail derimot skriver at ateister har høyere IQ, og at det er intelligensen som er grunnen til at de ser på religion som irrasjonelt. De tror derfor heller på det som er vitenskapelig bevist.


 4. Du er våken om natten


  Etter å ha studert søvnmønsteret til rundt 1000 tenåringer, så forskere ved Universitetet i Madrid at personene som likte å være sent oppe scoret høyere på tester knyttet til generell intelligens.

  Les også: Forskere sier at B-mennesker er smartere


 5. Du har masse sexlyst


  En undersøkelse gjort av Lovehoney, en sexleketøyforhandler i England, fant en sammenheng mellom intelligens og høy sexdrift, skriver Medical Daily.

  Det er dermed ikke sagt at det er de med høyest IQ som har mest sex, faktisk tyder det meste av forskning på det motsatte:

  - Det er en negativ korrelasjon mellom intelligens og hvor ofte man har sex, sier sosiolog Rosemary Hopcroft til Psychology Today.


 6. Du tør å ta sjanser


  I en ny studie, gjennomført ved universitetet i Finland, kommer det fram at risikosøkende mennesker ofte er smartere enn andre, skriver Forskning.no. 

  Forskerne fant ut at de som tok raske avgjørelser om å ta en sjanse, hadde betydelig mer hvit substans (det nevrale nettverket) enn de som stoppet opp og valgte å «safe».

  Les også: Personer som tør å ta risiko er smartere enn andre


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.