Tilbake til skolebenken

Det er bare å stålsette seg, sommeren er på hell og august betyr skolestart. Still forberedt!

SOLs foreldreekspert Anette Snarby er freelancejournalist og driver nettstedet Foreldremanualen. Her er hennes fem lenker for deg som forbereder første skoledag.  

Ny skolesekk?

- Trenger barnet ditt en ny ryggsekk? Reiseeffekter.no er en nettbutikk med et godt utvalg av de populære Troll-sekkene. Her er sekker tilpasset både barneskole-elever og ungdommer. På nettsiden deres kan du også lese om hva som kjennetegner en god skolesekk, tipser Anette. Smarte tips til gode, stødige ryggsekker. (Foto: Reiseeffekter.no)  

Uten mat og drikke ...

- I høst lanserer Blafre sin splitter nye Sirkus-kolleksjon, men allerede nå ligger den i nettbutikken deres. Produktene er designet i samarbeid med illustratør og kunstner  Cecilie Ellefsen og er inspirert av sirkuslivet på begynnelsen av 1900-tallet. Kolleksjonen inneholder blant annet termoser, drikkeflasker og matbokser med fine motiver som løver, tigre og sterke menn. Sirkusmat! Se alle variantene hos Blafres nettbutikk (foto: Blafre.com)  

Spise sunt og godt!

- Når man så har kjøpt inn en fancy matboks, må man selvsagt ha mat som står i stil!  Matpakkebloggen.no inneholder massevis av gode og sunne tips til hvordan du kan gjøre matpakken mer innbydende for store og små, tipser Anette. Kul mat til sultne og kule unger (foto: Matpakkebloggen.no)  

Gjør det selv

Skolestart betyr også at vi som foreldre må trå til med å sette på bokbind. Kanskje du er en av de som foretrekker å sy isteden for å bruke tape? På bloggen Sissels kreative hjørne  finnes en oppskrift på hvordan man syr tøffe bokbind.  - Et godt tips er at man bruker vaskbart, elastisk stoff slik at bokbindet kan passe flere forskjellige bøker, og lettere brukes igjen, anbefaler Anette. Sy ditt eget bokbind (foto: Sidsels kreative hjørne)  

Unik skoledagbok

- Skoledagbøker er populært hos de eldste barna, og på Smartphoto.no kan de lage sine egne.  Du kan personliggjøre dagboken ved å legge til eget forsidebilde og 16 foto i kalenderen. Skoledagboken har også timeplan, plass til å fylle ut nyttig informasjon og egne sider hvor venner kan skrive en hilsen. Lag en skoledagbok med dine bilder og viktig info om deg! (Foto: Smartphoto.no)   Har du andre nyttige tips før skolestart? Kom med dem i kommentarfeltet under.