Tenk deg om to ganger før du drikker av boksen

- Dette sjokkerte meg.

Det er ingen hemmelighet at vi omringer oss av massevis av bakterier hver dag. Likevel er det noen steder som er verre enn andre.

Og det finnes både gode og dårlige bakterier. Noen bakterier kan forberede helsa vår, mens andre kan redusere den kraftig.

Blant annet kan noe flere av oss drikker fra jevnlig være en bakteriebombe, skriver News.au. Nemlig brus- og ølboksene. 

Ti ganger så skittent som det anbefalte


Nettsiden testet flere steder og gjenstander for bakterier, og skriver at mange slo ut negativt på renslighet. Enkelte overflater var ti ganger så skittent som det høyeste anbefalte nivået av renslighet.

Les også: Tastaturet kan faktisk ha flere bakterier enn dosetet

Administrerende direktør i selskapet Earth Ecco, Jake Tyson, forteller at utfallet av testen ikke bør overskride 30 RLU (RLU er målebetegnelsen på antal bakterier på en overflate).

- Hvis det er over 30 er det ikke rent, og du vil ikke ha en RLU på mellom 135-300, det er svært mye bakterier. Som igjen forteller deg at området ikke har blitt skikkelig rengjort, sier han til News.au.

Lavere RLU på et toalett


Så tilbake til brusboksene vi alle er så glade i. Den slo heller ikke ut bra på testen. Faktisk fikk den en høyere RLU enn toalettet de testet på et kontor.

Ifølge News.au hadde toalettet et nivå på 984, mens boksen med drikke i hadde 1146 - som betyr at den sannsynlig er full av bakterier. 

- Dette sjokkerte meg. Satt på spissen kan jeg heller drikke fra do enn å drikke fra en boks, sier Tyson, som anbefaler å drikke brusen med sugerør.

Årsaken til at brusboksene inneholder så mange bakterier skal være at mange rører toppen av boksene som vi drikker av. I tillegg til transporten av boksen.

Bakterier fra andre


Tilbake i 2011 testet TV 2 bakterieinnholdet på brusbokser. Her sjekket de ATP-nivået, som er mengden cellemateriale som er tilstede på prøvepunktet, fra blant annet fingrene dine. TV 2 målte rett og slett om det er mange som har tatt på området.

I testen hadde de fleste brusboksene et nivå som lå på 54-89, mens en lå på 186. En brusboks skilte seg ut med et nivå på 781.

- Er det mye ATP tilstede, regnes det som urent, sa Einar O. Nilsen i firmaet som produserer SystemSURE Plus, Labolytic.

I testen til TV 2 slo Mattilsynet fast at det ikke er direkte helsefarlig å drikke rett fra en boks som mange har tatt på.

- Med mindre overflaten er tydelig tilsølt, er det ikke stor smittefare. Det bør derfor gå greit å drikke rett fra boksen, sier Atle Wold, seksjonsleder i Mattilsynet.

Legg til sol_no på SnapChat