Superfrukten du bør spise mye mer av

Genial for hud, syn og fordøyelse.

Superfrukten du bør spise mye mer av
(upublisert) Opprettet


Ifølge Helsedirektoratets årlige statusrapport om utvikling i norsk kosthold, spiser nordmenn mer frukt og grønt enn før.

Likevel er ikke gjennomsnittsnordmannen helt i mål når det gjelder anbefalingen «5 om dagen» og vi bør spise enda mer frukt og grønt, mener Helsemyndighetene.

Les også: Derfor bør du spise klementiner

En av de «eksotiske» fruktene du garantert har sett i butikken er superfrukten, eller bæret, som har mer enn ett navn; kaki, sharon og persimon.

Og det er mange helsefordeler ved den oransje smaksbomben - SOL har samlet 5 av fordelene: 

 1. Gunstig for fordøyelsen


  Det ingen hemmelighet at vi spiser mye fet mat i juletida. Dette kan være tungt for fordøyelsen og derfor kan det vøre lurt å få i seg mat som er med på å regulere magen.

  Frukt.no skriver at persimon har lavt fettinnhold og høyt innhold av kostfiber som igjen er mageregulerende og bra for fordøyelsen.


 2. Proppet full av C-vitamin


  C-vitamin har betydning for immunforsvaret og kan beskytter mot virus og bakterier. Ifølge nettsiden Nutrition er denne frukten en svært god kilde til C-vitamin.

  KK skriver at C-vitaminer blant annet kan forebygge rynker og alzheimers. Det sørger også for et sterkt bindevev i kroppen slik at håret, skjelettet, tenner og slimhinner er friske.


 3. Bra for hjertet og prostata


  Ifølge ernæringsfysiolog hos Bama, Gunn Helene Arsky, har den et høyt innhold av karotenoider som lykopen.

  – Lykopen er bra for både hjertet og prostata, forklarer hun til KK.no.


 4. Bra for hud og syn


  KK.no skriver også at den inneholder også lutein og zeaxantin – to kraftige antioksidanter som er viktige for øyehelsen. Alle disse stoffene er i tillegg aktive anti-aldringsstoffer.

  Ernæringsfysiolog Tina Hamelten forteller til Godt.no at den oransje smaksbomben ikke bare er søt og god, men den er også sunn og inneholder betakaroten.

  - Spis den gjerne med noe som inneholder fett, for da tar kroppen opp det fettløselige betakarotenet. Dette er veldig bra for slimhinnene, synet og huden - og som en bonus kan man også få en litt freshere hudfarge av det, sier hun.


 5. Få kalorier


  Selv om frukten er ganske ny, har den allerede blitt mer populær her til lands. Og du kan spise den med god samvittighet:

  Ifølge Frukt.no har den lavt fettinnhold og en Persimon inneholder cirka 60 kalorier.


Legg til sol_no på SnapChat
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer