Vis mer

Sta barn er målbevisste og tjener mer penger i voksen alder

Gladnyhet for foreldre til viljesterke og "kranglete" barn.

(upublisert) Opprettet
Hvordan en 12-åring oppfører seg kan avgjøre hvilken suksess de vil oppleve senere i livet. Dette kommer fram i en forskningsartikkel, publisert på American Psychological Association nettsider i fjor høst.

Resultatet avslørte at hvordan oppførsel barn hadde i tidlig alder både hadde direkte og indirekte påvirkninger på karriere, og hvordan de utviklet seg som voksen.

(fortsetter under bildet)

(FOTO: Fotologic, Flickr.com (CC BY 2.0))

Tar ofte "de riktige" valgene


Ifølge Time Magaizine, som skrev en sak om nevnte forskningsartikkel i desember i fjor, hevder flere terapauter at barn med sterk vilje har en tendens til å ta «de rette» valgene.

De gjør det som de opplever er det riktige i ulike situasjoner, og de faller ikke for gruppepress.

Motiverte og målbevisste


The Washington Post snakket med Dr. Laura Markham, klinisk psykolog ved Columbia University, om hvorfor barn som er sta og egenrådig gjør det bra senere i livet.

Ifølge henne handler det om at disse barna, ofte beskrevet som krevende, har en sterk indre motivasjon og er veldig målbevisste.

– De vil heller lære selv gjennom opplevelse, istedet for å høre på og bare godta hva andre sier, og derfor utfordrer de ofte grensene som settes for dem, forklarer hun.

Tjener mer penger


Nettstedet INC.com skriver om samme forskningsprosjekt, dog med et litt annet fokus. For det viser seg nemmelig at barn som er sta ofte ender opp med å ha økonomisk suksess i voksen alder.

P4.no skriver det kan tenkes at koblingen mellom "trass" og suksess handler om at barn som er viljesterke muligens ikke gir seg så lett, hverken når det gjelder karakterer på skolen eller i lønnsforhandlinger i voksen alder.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.