Vis mer

Sover du også med undertøy? Her er 6 grunner til å være naken i sengen

Gjelder både menn og kvinner.

(upublisert) Opprettet
– Går du til køys uten en tråd på kroppen, kan du regne med en vesentlig forbedret nattesøvn, sier lege ved multiklinikken 360° Sundhed, Jan Børger til danske TV2, via TV2.no.

For det er flere grunner til at du burde kaste nattøyet, og heller velge å gå til sengs uten en tråd.

SOL byr på seks gode gode grunner til at du burde sove naken:1. Det kan føre til bedre søvn


Når du sover vil kroppstemperaturen din synke etter hvor dypt du sover, ifølge en studie utført av The American Academy of Sleep Medicine.

Hvis du sover med for eksempel t-skjorte eller pysjamas kan det føre til en høyere kroppstemperatur og dermed dårligere søvn.

En australsk studie påpeker at dersom du sliter med å sovne så kan det rett og slett være fordi du har på deg for mye klær.

2. Det kan bedre forbrenningen


En studie ved Universitetet i Chicago kan fortelle at dersom man sover for lite, eller for dårlig, så vil det påvirke stoffskiftet og kroppens evne til å regulere forbrenningen.

En annen studie utført av American Diabetes Association påpeker at kroppen produserer mer brunt fettvev når vi sover kaldt, og dermed forbrenner mer fett enn hvis det er varmt.

3. Det kan gi forbedret sædkvalitet


For rundt halvparten av par som har problemer med å bli gravide er sædkvaliteten problemet, skriver WebMD.

For optimal produksjon, både kvalitativ og kvantitativ, så må testiklene ha en lavere temperatur enn kroppen. Når man sover med klær risikerer man at temperaturen blir for høy og dertil lavere kvalitet.

4. Du gjør underlivet ditt en tjeneste


Det er ikke bare menn som drar nytte av å sove naken. Dropper kvinner nattøyet gjør de underlivet sitt en tjeneste.

For det er faktisk slik at jo mer luft underlivet ditt får, jo større er sjansen for at du ikke får diverse underlivsplager, skriver KK.no. Bakterier og sopp trives nemlig ekstra godt når det er litt varmt og klamt.

5. Undertøy kan gi gnagsår og irriterende hud


Og får man først et bakterieproblem "der nede" kan det balle på seg med problemer. I en fersk artikkel i den britiske avisen Metro forteller lege Brian Stexner, ved Jersey Urology Group, følgende:

- Flere bakterier øker også risikoen for at gnagsår eller irriterende hud blir infisert.

6. Det kan gi deg og partneren din et bedre samliv


I en undersøkelse utført av Cotton USA ble 1000 briter spurt om søvnvanene sine. 57 prosent av de som svarte at de sov naken fortalte også at de var lykkelige i samlivet sitt, mot 48 prosent av de som sov med pysjamas

– Å legge seg naken sammen med partneren sin er både fysisk og psykisk, sier terapaut og samlivsekspert Amber Madison til New York Daily News. Hun forteller at det ikke er overraskende at de som deler denne type intimitet er lykkeligere.

Legg til sol_no på SnapChat

 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.