Snakker du med deg selv? Det er et tegn på at du er smart

Nei, du er ikke gal.

Snakker du med deg selv? Det er et tegn på at du er smart
(upublisert) Opprettet



  1. Hjernen din jobber mer effektivt


    I en studie publisert i Quarterly Journal of Experimental Psychology fremgår det at å prate med seg selv faktisk kan være en fordel.

    Psykologene bak studien, Daniel Swingley og Gary Lupya, ga 20 personer navnet på varer de skulle finne på butikken. På første handletur måtte testpersonene være helt stille, men på andre tur skulle de si produktnavnet høyt for seg selv.

    Testpersonene fant varen mye lettere da de sa navnet høyt enn da de ikke hadde lov til snakke. Ifølge studien, trigger det å prate med seg selv hukommelsen.


  2. Hjelper deg å organisere tankene dine


    Psykolog Linda Sapadin, sier at å snakke med deg selv, kan være nyttig når du står overfor vanskelige eller viktige avgjørelser.

    - Å snakke høyt med deg selv hjelper deg å klarne tankene og fokusere på det som er viktig, skriver Sapadin på World of Psychology.


  3. - Du blir smartere


    Skal vi tro psykolog Sapadin, blir du faktisk smartere av å prate med deg selv, men da må du gjøre det på riktig måte.

    Er du kun negativ og påpeker alt du har gjort galt når du har samtaler med deg selv, vinner du ikke noe på det. Gir du derimot deg selv komplimenter, motiverer, reflekterer og snakker om mål du har satt deg, vil du både føle deg bedre og bli smartere.

    Ifølge albert-einstein.org, pratet faktisk geniet Albert Einstein med seg selv.


  4. Gjør det lettere å lære ting


    Babyer lærer språk ved å høre på voksne og herme etter hva de sier. Vi må høre vår egen stemme for å lære hvordan vi skal bruke den, skriver Live Science.

    Ifølge nettsiden snakker barn ofte med selv selv når de skal lære nye ting som å knyte skolissene. De hjelper de med å fokusere på oppgaven og jobbe seg igjennom den, steg for steg.


  5. Kan motvirke stress og angst


    Studie fra et universitet i Michigan hevder at man kan jobbe seg gjennom stress ved å holde en tale til seg selv. Testpersonene som bruke du-form i sin tale til seg selv, var mindre plaget med angst enn de som brukte jeg-form.

    - Du-form gir folk anledning til å gi seg selv objektiv og hjelpsom tilbakemelding, sier professor Ethan Kross til The Wall Street Journal.




Legg til sol_no på SnapChat
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer