Slik kan denne krukka gjøre deg lykkelig i 2016

Fire enkle grep får deg i godt humør.Konseptet «Lykke i en krukke» har sirkulert på nettet i det siste, og går ut på at du skriver ned noe som har gjort deg glad hver dag i et år, før du åpner krukken og leser om alle de fine tingene som skjedde.

Tingene du skriver ned trenger ikke være så store, og det er du selv som lager reglene. Det er jo tross alt din krukke.

«Lykkekrukken» skal først ha blitt omtalt av forfatteren Elizabeth Gilbert, blant annet kjent for boken «Spis, elsk, lev». Siden har flere bloggere og aviser skrevet om den.

Forskjellige måter å bruke krukken på


Mange velger å åpne krukken og lese lappene på nyttårsaften, men du kan også åpne den om livet blir vanskelig og du trenger å bli minnet på hyggelige hendelser, skriver bloggeren Mommypotamus.

Buzzfeed foreslår også en annen bruk av krukken, hvor du skriver ned hver gang noe gjør deg stolt, og putter lappen i krukken.

Du kan også dekorere din egen krukke, og forslår både å lime på bilder, strikke dekor til den eller lime på tekst.

Kunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagram


Hopp i stjerneformasjon og skriv dagbok


Om krukken ikke er helt din ting, finnes det også andre enkle måter å komme i godt humør i det nye året:

Ifølge Psychologytoday har det stor innvirkning på humøret om du hopper i stjerneformasjon i noen minutter hver dag. I 2005 analyserte forskere ved Chicago State University og University of Minnesota 158 forskjellige studier utført mellom 1979 og 2005.

De fant ut at effekten av aerobik var gjennomgående god, og at fysisk aktivitet kan få deg i bedre humør når du trenger det.

Å skrive dagbok vil også bidra til å redusere stress, skriver Huffington Post. Grunnen er at det hjelper deg å organisere tankene og dermed også løse problemer.

Og for å gi deg et siste tips å ta med deg inn i det nye året, mener forskere at folk kommer på de beste strategiene og ideene når de er alene, skriver Huffington Post. Hjernen trenger å hvile for å fungere så godt som mulig.


Legg til sol_no på SnapChat