Vis mer

Slik blir du en bedre kysser

Og ​derfor er det viktig å kysse bra.

(upublisert) Opprettet
Psykologer ved "University at Albany" i New York har funnet ut at 59 prosent av menn og 66 prosent av kvinner har avsluttet forhold som er i et tidlig stadie på grunn av dårlig kyssing, skriver Science Daily.

Det er altså ingen tvil om at det ligger mye informasjon i et kyss, og at det er viktig å kysse riktig og bra.

Hvordan kan du forsikre deg om at du kysser slik du burde, og hvis ikke hva kan du gjøre for å bli bedre?

Tips til menn:


Boken The Art of Kissing byr på mange tips, og i følge Time Magazine kan det være lurt å ha følgende i bakhodet når du skal kysse en kvinne:

Tips til kvinner:


William Cane, mannen bak The Art of Kissing, har også spurt menn om hva de ønsket mer av og hva de mislikte mest ved kyssing, skriver Time Magazine videre.

Hva skjer når vi kysser?




Forskning.no skriver at når vi kysser frigir hjernen vår det kjemiske stoffet dopamin og hormonet oksytosin.

Oksytosin kalles "kjærlighetshormonet" fordi det skaper en følelse av samhørighet, tilit og kjærlighet.

Dopamin på sin side stimulerer belønningssenteret i hjernen, og et høytdopaminnivå gir økt følelse av glede og velvære.

– Dopaminets virkning på disse nevronene gir en følelse av belønning, og i tillegg en motivasjon til å fortsette eller gjenta opplevelsen, sier sosiolog Knut T. Reinås ved Klinikk for rus og avhengighet, Aker Universitetssykehus til Forskning.no.

Dette vil jo nødvenidgvis bety at jo bedre du kysser noen, desto større sjanse for at du får kysse den personen igjen.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.