Se hva som skjer når du har laptopen i fanget

Kan gå utover sædkvaliteten.

De fleste med bærbar PC eller Mac er neppe fremmed for å sitte og surfe med laptopen i fanget. Men hva skjer egentlig med kroppen når vi har nærkontakt med en varm PC?
Buzzfeed har brukt varmekamera for å avsløre hvordan beina påvirkes av en laptop. Personen i videoen har kun sittet på Mac-en i fanget i en kort periode, temperaturen på lårene har allerede rukket å øke betraktelig.  

- Gir dårlig sæd

Ifølge amerikanske forskere, bør særlig menn tenke seg om en ekstra gang før de plasserer PC-en i fanget, skriver Aftenposten. Har du PC-en i fanget i én time, vil temperaturen i pungen øke med i snitt mellom 2,6 og 2,8 grader. Tidligere studier viser at høy temperatur kan gi dårligere sædkvalitet, så fruktbarhetsekspertene fraråder menn å sitte med laptopen i fanget.

Ikke farlig stråling

Det er ikke nødvendigvis bare varmen fra PC-en som påvirker kroppen din. Statens strålevern anbefaler folk å ikke ha laptopen direkte på fanget. DinSide spurte en lege om strålingen fra laptopen er farlig for kroppen. - Det finnes ingen dokumentasjon på at det kan medføre skadelige virkninger. For å sette det i perspektiv er bakgrunnstrålingen fra verdensrommet mye sterkere enn hva en PC gir, Alf Kristoffer Ødegaard til Dinside. Årsaken til strålevernets råd, er at de anbefaler folk å holde strålingen så lav som mulig, til tross for at den i utgangspunktet er lav.