Regjeringen foreslår ny vaksine for barn

Regjeringen sender mandag et forslag om å innføre barnevaksine mot hepatitt B på høring.

(upublisert) Opprettet
Til nå har kun risikogrupper blitt vaksinert mot hepatitt B, det vil si barn av smitteførende mødre, eller barn med foreldre fra land der det er høy forekomst av hepatittviruset.
Den nye vaksinen skal inngå i barnevaksinasjonsprogrammet, det vil si vaksiner som gis til barn fra de er mellom seks uker gamle og til de går ut av ungdomsskolen. Vaksinen skal beskytte mot akutt og kronisk leverbetennelse, som igjen kan føre til skrumplever og leverkreft. – Det er en alvorlig sykdom, der spesielt de minste barna risikerer å bli kronisk syke. Kroniske bærere er de viktigste smittekildene for hepatitt B, sier Kari Kjønaas Kjos (Frp), leder av Stortingets helse- og omsorgskomité til Aftenposten. Vaksinen kan bli tilgjengelig fra og med neste år. Men innen den tid skal først alle høringsinstanser komme med innspill. I forrige måned opplyste Folkehelseinstituttet til Dagens Medisin at det blir utlyst anbudskonkurranse for å avgjøre hvem som skal levere vaksinen. Det er Folkehelsa som har anbefalt regjeringen å innføre vaksinen i barnevaksinasjonsprogrammet. Verdens helseorganisasjon (WHO) har siden 1991 oppfordret medlemslandene til å innføre denne vaksinen i de nasjonale programmene. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.