Nytt «kaffe-armbånd» skal gi deg koffein gjennom huden

Hvis dette armbåndet kommer i salg trenger du aldri mer kjøpe kaffe.Mange er avhengige av en kopp kaffe før de starter dagen, og fortsetter også kaffeinntaket hele dagen gjennom. Om du skulle føle behov for å innta koffein fra noe annet enn en kopp, ser det nå ut til at du snart kan få mulighet til dette, skriver Mashable.

Inspirert av røykernes nikotinplaster, venner og andre kaffedrikkere har Adam Paulin og Alex Kryuk funnet opp Joule-armbåndet. Når du har det på deg skal det frigi koffein som tas opp via huden, for deretter å gå direkte inn i blodet.

Som nikotinplaster


Om folk føler behov dette er usikkert. Produktskaperne mener armbåndet gir energien fra koffein, uten at man får misfargede tenner, dårlig ånde eller bruker alle pengene på Starbucks.

På finansieringsportalen IndieGoGo skriver skaperne at  armbåndet har en åpning for å legge inn et koffein-plaster. Plastrene skal fungere på samme vis som et nikotinplaster, og frigir koffeinet gradvis slik at du får et jevnere påfyll enn du ville fått gjennom å drikke kaffen.

Kunne ikke laste instagramIkke vitenskapelig testet


Det er foreløpig uvisst når armbåndene vil komme på markedet. Ifølge Cosmopolitan har skaperne heller ikke noen vitenskapelige resultater å komme med som viser at produktet er trygt. Paulin og Kryuk, som står bak armbåndet, mener derimot at det ikke er noen fare.

- Å frigi koffein på denne måten gjøres mye saktere og kontrollert enn hvis du drikker kaffe. Så lenge man bruker de riktige konsentrasjonene, er det ingen fare forbundet med dette i motsetning til å innta koffein gjennom drikke. Joule har omtrent samme koffeininnhold som en kaffekopp men koffeinet frigis i løpet av fire timer slik at mengden som tas opp i blodet ikke blir et sjokk for kroppen hvis du allerede drikker kaffe regelmessig, skriver de på sin IndieGoGo-side.

Kunne ikke laste instagram
Legg til sol_no på SnapChat